19 / 04 / 2024

Türkiye lüks tatilde yabancı turistlerin ilgisini çekiyor!

Türkiye lüks tatilde yabancı turistlerin ilgisini çekiyor!

Türkiye lüks tatilde yabancıların odağı oldu. Cornelia De Luxe Genel Müdürü Şahin, geçen yıl yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını söyledi. Bu alandaki turizm yatırımları lüks severleri özellikle Antalya ve Bodrum sahillerine çekiyor...


Türkiye lüks tatilde yabancıların odağı oldu. Cornelia De Luxe Genel Müdürü Şahin, geçen yıl yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını söyledi.


Türkiye lüks tatil tercihinde atağa kalktı. Bu alandaki turizm yatırımları lüks severleri özellikle Antalya ve Bodrum sahillerine çekiyor. Çin ve Rusya'da ortaya çıkan yeni zengin kitle lüks otelleri doldururken, gelir seviyesi yükselen Türkler de yabancılardan geri kalmıyor. Antalya'da ultra lüks tatil hizmeti sunduklarını belirten Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, geçen yıl tesislerin yüzde 100 dolulukla çalıştığını söyledi. Son yıllarda yerli turistin lüks müşteriler arasında yükseldiğini anlatan Şahin, "Azure Villaları'da yüzde 40 Türk müşteri ağırladık. Göl Evleri ise başta İngilizler olmak üzere Rus, Kazak ve Türkler'in ilk tercihleri arasında.


ÇİN DE YÜKSELİŞTE 

Bu yaz iki ana pazar olan Almanya ve Rusya'da yükselişe geçtiklerini belirten Şahin, bunun yanında İsrail, İran ve Çin'de de önemli gelişmeler kaydettiklerini vurguladı. Şahin, şöyle konuştu: "2014'ü yüzde 80-85 dolulukla kapatmayı hedefliyoruz. Bu yıl 54 ülkede kampanya yaptık. Cornelia Otelleri olarak 4-5 yıldır golf turizmi için Çin, Malezya ve Güney Afrika gibi ülkelerde tanıtım faaliyetlerine başlamıştık. Bu yıl, bu ülkelerden rezervasyonlar almaya başladık. Çinliler özellikle Göl Evleri ve Azure Villaları'nı çok sevdi." 


RUSLARIN TATİL SÜRELERİ KISALDI

Ruble 'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin turizmde etkileri görülmeye başlandı. Bunu yavaş yavaş hissettiklerini söyleyen Ali Şahin, "Rus pazarında azalma görülmüyor. Ancak Rus turistlerin kalış süreleri 8-10 günden 6-7'ye indi" dedi.


İlhami Yıldırım/ Sabah Gazetesi