29 / 03 / 2024

Kruvaziyer turizmde teşvik sistemi uygulanmalı!

Kruvaziyer turizmde teşvik sistemi uygulanmalı!

Yusuf Öztürk, İzmir İktisat Kongresi'nin 92. yıl dönümü kapsamında İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen sempozyumda, maliyetlerin çok yüksek olmasının, yeni yeni gelişmeye başlayan kurvaziyer turizmde daralmaya yol açtığını söyledi.



Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmek için kademeli teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi.


Yusuf Öztürk,  İzmir  İktisat Kongresi'nin 92. yıl dönümü kapsamında İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen sempozyumda, maliyetlerin çok yüksek olmasının, yeni yeni gelişmeye başlayan kurvaziyer turizmde daralmaya yol açtığını söyledi. 



İNDİRİM YAPMAK ŞART 

İzmir'de 2013-2014 sezonunda 510 bin yolcu sayısına çıkan kruvaziyer turizmin, geçen sezon 275 bin kişiye düştüğüne işaret eden Öztürk, şunları kaydetti: "Burada düşüşün asıl nedeni kruvaziyerdeki rotasyon değişikliği. En önemli sorun da maliyetler. Yanaşma maliyeti, fener ücreti çok pahalı. Daha fazla yolcu çekmek istiyorsak mutlaka indirim yapmalıyız. Ayrıca kruvaziyer turizmde, 10 gemi, 20 gemi, 50 gemi getiren firmalara kademeli teşvik sistemi uygulanmalı." 


Yeni Şafak