29 / 03 / 2024

Kocaeli Karamürsel'de su altı turizmine yoğun ilgi gösteriliyor!

Kocaeli Karamürsel'de su altı turizmine yoğun ilgi gösteriliyor!

İzmit Körfezi'nde canlı popülasyonunun artırılması ve su altı turizminin gelişmesi için Karamürsel açıklarındaki batırılan gemi büyük ilgi ile karşılanıyor.


Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl İzmit Körfezi'nde canlı popülasyonunun artırılması ve su altı turizminin gelişmesi için Karamürsel açıklarındaki batırılan gemi büyük ilgi görüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediyesi ve Karamürsel Su Altı Sporları Kulübü Derneği(KARSAD)'nin organize ettiği törenle batırılan gemi, 20 metre derinlikte deniz canlılarına ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir'e yolcu gemisi olarak hizmet ederken hurdaya ayrılan İnönü isimli 26 metre uzunluğundaki gemiye dalgıçlar da yoğun ilgi gösteriyor. KARSAD'a üye dalgıçlar ve il dışından gelen balık adamlar, Karamürsel sahilindeki gemi batığına dalış yapıyor, ilçedeki turizm potansiyelini de canlandıran gemi batığı, ağla avlanma yasağı olan bölgede denizaltı yaşamına da canlılık getirdi. Gemi batığında yuva yapan balık türleri ve deniz canlıları, suyun 20 metre derinliğinde kendilerine güvenli bir yasam alanı oluşturdu. 


CANLI TÜRLERİ ARTIYOR


Suni resif projesi adıyla geçtiğimiz yıl hayata geçen projeyle amaçlanan İzmit Körfezi'ndeki canlı popülasyonunun artırılması ve batırılan gemiye dalgıçlar tarafından dalışlar yapılması hedefi gerçekleştirilmiş oldu. KARSAD Başkanı Salih Zeki Şirinoğlu, İzmit Körfezi'nde sualtı canlılığının 1980'lerden sonra hızla azalmaya başladığını belirterek, son yıllarda yeni arıtma tesislerinin yapılıp faaliyete geçmesiyle sudaki kirliliğin hızla azalmaya başladığını, denizdeki balık çeşitliliği ve sayısındaki artışı da yaptıkları dalışlarda gözlemlediklerini ifade etti. Dalgıçların en çok sevdikleri dalısın batık dalışı olduğunu söyleyen Şirinoğlu, "İnönü batığını duyan çok sayıda dalgıç bu yıl dalışa geldi. Neredeyse altı senenin misafir dalgıç sayısını bu yıl geçtik. Ortalama 10 kişi gemiye dalış yapıyor. Bölgemiz bu spor için çok uygun, yapay resifleri çoğaltarak dalış turizmini bölgemize çekmek istiyoruz" dedi.


Günboyu 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler