25 / 04 / 2024

İzmitliler Ege'yi tercih etti!

İzmitliler Ege'yi tercih etti!

Tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, otoyollarda üç günden bu yana uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. İzmitliler ise en çok Ege Bölgesi’ni tercih etti.


Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İzmitliler, bu yıl en çok sahil bölgelerini tercih etti. Bu bölgelerin başında ise Ege Bölgesi geliyor.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nı fırsat bilen tatilciler erkenden yollara düştü. Özellikle tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, otoyollarda üç günden bu yana uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Ancak bu riski almayıp, tatilini sahil şehirlerinde geçirmek isteyen İzmitliler ise en çok Ege Bölgesi’ni tercih etti.

 

SON 12 YILIN EN YÜKSEK TALEBİ

Joly Turizm İzmit Temsilciliği’nden alınan bilgilere göre; bu bayram tatilini fırsat bilen İzmitliler, geçen yıllara oranla oldukça fazla tatil talebinde bulundu. Yaklaşık 12 yıldır İzmit’te turizm sektöründe çalıştığını belirten Joly Turizm İzmit Temsilcisi Deniz Efe, daha önceki bayram tatillerinde böyle bir yoğunluk görmediğini söyledi.

 

EN ÇOK EGE BÖLGESİ TERCİH EDİLDİ

Son 12 yıla oranla bu yıl taleplerin oldukça yüksek olduğunu yineleyen Efe, “Bu talepler arasında en çok sahil bölgeleri tercih edildi. Yurtiçinde en çok Ege Bölgesi ve ardından ise Akdeniz Bölgesi tercih edildi. Ege Bölgesi’nde gidilen tatil yerlerinin başında ise Bodrum ve Marmaris var” dedi.

 

YURTDIŞINDA EN ÇOK İTALYA

Yurtiçi tatil taleplerinin yanı sıra yurtdışı tatil taleplerinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyen Efe, “Bu sene yurtdışında tatil geçirmek isteyen tatilciler, en çok Avrupa turlarını tercih etti. Avrupa turlarında tercihlerin başında İtalya geliyor. Ortadoğu’ya ise iç savaşlardan dolayı talep yok” şeklinde konuştu.



Manşet Kocaeli