18 / 04 / 2024

Holiday Inn Bursa City Centre Otel 15 Mart'ta kapılarını açıyor!

Holiday Inn Bursa City Centre Otel 15 Mart'ta kapılarını açıyor!

Bursa Kent Meydanı'nda, uluslararası hotel zincirlerinden Holiday Inn Bursa City Centre oteli 15 Mart itibari ile iş oteli konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayacak.


Yeşilova Holding, Can Alüminyum ile Bursa'da ilk yatırımını yaptığı Kent Meydanı'nda, uluslararası hotel zincirlerinden Holiday Inn ile anlaşma yaparak, turizm sektörüne de giriş yaptı. İki yıl önce temeli atılan Holiday Inn'in City Centre, 15 Mart itibari ile iş oteli konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 

4 yıldızlı işletme belgesine sahip olup, içerisinde süit seçenekleri de bulunan toplam 120 odalı ve 200 yatak kapasiteli otelin; 3 ayrı toplantı salonu, 7/24 hizmet veren restoran, şehir manzaralı çatı katı ve Türkiye'nin ilk açık lobi konsepti bulunuyor. Dünyanın önde gelen kahve zincirlerinden Starbucks da Holiday Inn bünyesinde misafirlerine hizmet verecek. Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, Holiday Inn Bursa City Centre'ın Bursa'nm yeşil bina sertifikasına sahip ilk otel olduğuna dikkati çekerek, "Otoparkımızda elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurulmuştur. Çatıya kurulan güneş panelleri sayesinde enerjide tasarruf sağlıyoruz. Mekanik kontrol merkez le soğutma ve ısıtma sistemi de tasarruflu dizayn edildi" bilgisini verdi. Yeşilova, toplam 80 personelin istihdam edileceği otelde başlıca hedef kilelerinin yerli ve yabancı iş adamları, yurt içi ve Ortadoğu'dan gelecek çocuklu aileler ve kenti görmek isteyen yerli, yabancı turistlerin oluşturduğunu ifade etti. 2017 Mart ayı itibari ile yüzde 46 doluluk oranına ulaşmayı hedeflediklerinin bilgisini veren Yeşilova, "2016 kayıp bir yıl oldu; ancak hedefimize moralimizi bozmadan ilerliyoruz. Bize ve yerel mülki idarecilerimize düşen Bursa'nm pazarlamasına ağırlık vererek Türkiye'nin turizm pastasından hak ettiği payı almak için daha çok çalışmak olmalıdır" dedi.