19 / 04 / 2024

Erdinç Varlıbaş: 2 projeden 100 milyon dolar satış geliri bekliyoruz!

 Erdinç Varlıbaş: 2 projeden 100 milyon dolar satış geliri bekliyoruz!

Varyap Meridian ve Metropol İstanbul gibi projeleriyle bilinen Varyap, İstanbul'dan sonra yönünü tatil beldelerine çevirdi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş projeye Avrupa ve Körfez ülkelerinden talep olduğunu söyledi.



100 MİLYON $ GELİR BEKLİYOR


30 dönümlük arazi üzerinde geliştirilen projenin lansmanım haziran ayında gerçekleştireceklerini belirten Varlıbaş, "Kendine ait koyu, plajı ve zeytin ağaçlan olacak malikanelerin 4'ii lansmana çıkmadan satıldı. 


Diğer yirmisi içinse Batı Avrupa, Rusya, Körfez ve Ortadoğu bölgelerinden talep alacağımızı öngörüyoruz" dedi. Kendisinin de bu projeden konut alacağını belirten Varlıbaş, malikanelerin fiyatlarının yaklaşık 1.5 milyon eurodan başlayacağını ifade etti. Projenin ikinci adımı olarak bir de otel yapacaklarını belirten Varlıbaş, "Aynı bölgede bir de lüks hizmet sunacak ve yüksek gelir sahibi yabancı turisti hedefleyen otel projesine başlayacağız. 2014'ün sonbahar aylarından itibaren inşaatına başlayacağımız projeyi 2015'in yaz aylarında tamamlayacağız" dedi. Varlıbaş, 2 projeden 100 milyon dolarlık satış geliri beklediklerini kaydetti. 


İLK YURTDIŞI YATIRIMI SENEYE

 

Varvap'm yurtdışından birçok ülkeden proje geliştirmesi için teklif aldığını vurgulayan Varlıbaş, "Bize gelen teklifleri bir süredir titizlikle inceliyoruz ve bunun neticesinde Kazakistan'da bir proje geliştirme aşamasına geldik. Kazakistan'da yapacağımız projeye 2015 yılında başlamayı hedefliyoruz" dedi. Ayrıca Varlıbaş, İstanbul'daki Varyap Meridian projesinin hemen yakınında ticari ünitelerden oluşacak az katlı bir projeyi de yakında hayata geçireceklerine dikkat çekti. 


Varyap Meridian'a Sheraton açılacak 


VARYAP Meridian'daki 1.500 konutu teslim ettiklerini belirten Varlıbaş, "Meridian'ın otel bölümünün yatırımcısı olan Cevahir Holding, bunun için otel işletmecilerinden Starvvood bünyesinde yer alan Sheraton markasıyla anlaştı" dedi. Varlıbaş, Metropol İstanbul projesinde AlbarakaTürk bankasının hisselerine ortak olduğunu da açıkladı.


Akşam