28 / 03 / 2024

Elazığ turizmi için 3,5 milyon liralık ödenek ayrıldı!

 Elazığ turizmi için 3,5 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 2013 yılını değerlendirerek 2014 projeleri hakkında bilgi verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 2013 yılında Elazığ'da yapılan kültür ve turizm faaliyetlerini değerlendirdi.


Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 2013 yılını değerlendirerek 2014 projeleri hakkında bilgi verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 2013 yılında Elazığ'da yapılan kültür ve turizm faaliyetlerini değerlendirdi. 2014 projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk, son 5 yılda Elazığ'a aktarılan ödenek miktarının cumhuriyet tarihi boyunca aktarılan miktardan daha fazla olduğunu ifade etti. 2013 yılında Harput, Hazar Gölü ve Kültür Merkezi başta olmak üzere son derece önemli çalışmalar yaptıklarını Öztürk, "Son 5 yılda Elazığ'a gelen yatırımlar cumhuriyet tarihi boyunca gelen yatırımlardan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Harput'taki sivil mimari restorasyonu, kale içi restorasyonlar ve türbelerdeki çalışmalarla 2014 yılında çeşmelerde yapacağımız çalışmalar kültür ve turizm açısından önemli çalışmalar. Harput'taki türbelerimiz çok da iç açıcı durumda değildi. Biz tüm türbelerin restorasyonunu tamamladık. Harput'taki alt yapı çalışmaları da ayrılan 3,5 milyon liralık ödenekle İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Sivil mimariyle ilgili de Elazığ Belediyesi'nden destek aldık. Sivil mimari açısından önem arz eden evler belediye tarafından restore edildi. Toplam 1 milyon liralık bir kanyak da bu evler için harcandı. Türbelerimiz de Özel İdare tarafından restore edildi. Harput Kalesi'nde yaklaşık 5 yıl süren bilimsel kazılarda önemli faaliyetler gerçekleştirdik ve tarihi değerlerin korunmasına katkı sağladık. Kazım Efendi Sokak'ta sivil mimariye uygun yapılar inşa edilmesi için destek vermiştik bu destekler önümüzdeki yıl da devam edecek" dedi. 


HAZAR GÖLÜ'NE 3,5 MİLYONLUK ÖDENEK 

Hazar Gölü'nde de 2013 yılında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Öztürk, "İl Özel İdaresi tarafından yürütülen atık su projesiyle gölün kirliliğinin önlenmesi planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu projeye 3,5 milyonluk ödenek aktardı. Projelerle Hazar Gölü'nü arzu edilen seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek" diye konuştu. 


HEDEF 1 MİLYON TURİST 

Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi'ne dahil edilen Elazığ'ın bu sayede turizmde istediği seviyeye ulaşacağına inandığını aktaran Öztürk, "Çalışmalar kısa vadede tamamlanırsa Elazığ turizm konusunda bölgede önemli turist sayılarına ulaşacak. 125 kilometre saha içerisinde 675 kilometre kare alana sahip bölge içerisinde Hazar Gölü de dahil, Elazığ'ın Palu Karakoçan, Ağın ve Keban gibi ilçelerinin yanı sıra Kemaliye, Arapgir, Pertek gibi turistik alanlar da yer alıyor. Bu bölgede Koruma Amaçlı İmar Planı'nın yürütülmesi için alt yapı teşkil edecek projeler yürütülüyor. Bölgenin istenilen turizm potansiyeline ulaşması için yapılan çalışmalar kısa sürede tamamlanacak ve bölgenin kaderine etki edecek. Elazığ şu anda tarihinde ilk kez 2012 yılı verilerine göre 100 bin turist sayısını aştı. Bu sayı elbette az. Bahsettiğim Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi'ndeki çalışmalar tamamlandığında turist sayıları 1 milyona ulaşacak. Elazığ'ın kültür ve turizm alanında istenilen seviyeye ulaşabilmesi için vatandaşlara da büyük sorumluluklar düşüyor. 

Biz müdürlük olarak bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Adana Kent Gazetesi