28 / 03 / 2024

El Maktum, Golden Savoy otelinin işletmesine başlıyor!

 El Maktum, Golden Savoy otelinin işletmesine başlıyor!

Dünyanın lüks otel zincirlerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nden Jumeirah Group, Türkiye'de ikinci otelinin işletmesine başlıyor. Şirketin sahibi ise aynı zamanda Dubai Başbakanı olan Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum.


1 Mayıs'ta Bodrum Torba Mahallesi'nde resmi açılışı yapılacak otel, Jumeirah Bodrum Palace Hotel ismiyle hizmet verecek. Bu anlaşmayla birlikte Jumeirah'ın Türkiye'de işlettiği tesis sayısı da ikiye yükselmiş oldu. Şirket Hedef Yatırım Turizm İşletmeleri ile imzaladığı anlaşma sonucunda Türkiye'de bir tesis daha işletecek. 2011 yılında İstanbul'da bulunan Pera Palas'ın işletmesini devralan Dubai Emiri El Maktum'un sahibi olduğu Jumeirah Group, şimdi de Bodrum'un lüks otellerinden Golden Savoy Hotel'in işletmesini aldı.


Bodrum merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkta olan otel, Bodrum Havaalanı'na ise 20 dakikalık mesafede bulunuyor. 110 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste yer alan Golden Savoy Hotel, süit ve villalar dahil 135 odadan oluşuyor, otelin 57 tane yüzme havuzu bulunuyor. Grubun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Jumeirah Group Başkanı ve CEO'su Gerald Lawless, Türkiye'de markayı yaygınlaştırma fırsatına sahip olmanın Jumeirah için kilit stratejik gelişme olduğunu belirtti. Lawless, işletmesini aldıkları Golden Savoy Hotel'in Jumeirah müşterilerinin beklentilerini karşılama noktasında büyük bir güven verdiğini kayadederek bu fırsatı verdiği için yatırımcı şirkete teşekkürlerini sundu.


Hedef Yatırım Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Dalkıran ise 2014 yılında açılan otelin iyi bir sezon geçirdiğini kaydederek Jumeirah'ın marka ünü, ticari başarısı ve lüks anlayışının oteli bir üst düzeye taşıyacağını söyledi. Jumeirah Grubu'nun, Golden Savoy ile birlikte portföyüdeki tesis sayısı ise 23'e yükselecek. 


Hürriyet