24 / 04 / 2024

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kultur Turizm Mudüru Veli Çelik ile Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı.


Muğla Valisi Amir Çiçek Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kultur Turizm Mudüru Veli Çelik ile Dalyan Kanalı. Kaunos Antik Kenti. Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı. 


Çiçek Dalyan Mahallesi'nın yerli ve yabancı turistlerden ılgı gördüğünü belirterek, bölgenin her yıl yaklaşık 800 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi. 

Dalyan Mahallesi'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle turizme çok önemli katkısı bulunduğunu belirten Çiçek. "Denizin, kumun güzelliğinin yanında Dalyan kanalındaki sazlıklarda 200 değişik türde kuş çeşidi, kral mezarlan var. Kaunos antik kenti var. Dalyan, sadece Türkiye nin değil, dünyanın markası olan bir turizm yöremiz' dedi. 


Yaz sezonunda Dalyan a geien yerli ve yabancı turistlerin hem dinlenmek hem de doğal güzelligi görmek istediğini kaydeden Çiçek 'Buraya gelen misafirlerimiz hem denize girmek hem güneşlenmek için geliyor. 


Hem de bölgedeki tarihi kalıntıları görmek istiyor. Biz bu güzellikleri bozmadan koruyacağız. Dalyan. Akdeniz ile Ege'nin birleştiği önemli bir yer' diye konuştu. 

Çiçek; Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman'ın turizmini geliştirirken mevcut durumunu bozmadan, yapılaşma yapmadan, korumaya yönelik imar planlarını yapıp insanların hizmetine sunmak istediklerim anlatarak, şunları söyledi: 'Köyceğiz ve Dalyan kanalı etrafında termal kaynaklarımız var. Buraların turizme kazandırılması için çalışma başlattık. 


Önümüzdeki günlerde termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla bölgeye gelen turistlere alternatif olanaklar sunmak istiyoruz.' Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ise Kaunos Antik Kenti ve Kaya Mezarları'nın bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirler tarafından ziyaret edildiğini belirtti. 


Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan projeyle Kaunos Antik Kenti'nde bulunan kaya mezarlarının önüne seyir terası yapılacağını belirten Çelik Kaunos Kaya Mezarları Gezi Güzergahı yapımına başlandığını, projede, ahşap travers yol. seyir terası, bilet satış ve tuvaletlerin yor aldığını dile getirdi. 


Çelik, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak turizm sezonunda açılışının yapılacağım kaydetti. 

Veli Çelik Kaunos Antik Kenti'nin UNESCO Geçici Miras Listesi ne alındığını ve geçen yıl 52 bin 673 kışı tarafından ziyaret edildiğim ifade etti. 


Yedigün Gazetesi