29 / 03 / 2024

Curio-A Collection by Hilton, Rumeli ve Hamburg'da açılıyor!

Curio-A Collection by Hilton, Rumeli ve Hamburg'da açılıyor!

Hilton Worldwide, Curio - A Collection by Hilton markasına ilk Avrupalı otellerini eklemek için anlaşmaya vardı. Her ikisi de 100 yıldan uzun bir geçmişe sahip İstanbul Beyoğlu’ndaki Rumeli Han binası ve Almanya’nın Hamburg kentindeki eski Reichshof oteli bir yenileme ve restorasyon sürecinden geçiyor.


Hilton Worldwide’ın Curio – A Collection by Hilton markası yakında İstanbul’daki tarihi Rumeli Han’da ve Hamburg’daki Reichshof binalarında hizmet verecek.


Hilton Worldwide, Curio - A Collection by Hilton markasına ilk Avrupalı otellerini eklemek için anlaşmaya vardı. Her ikisi de 100 yıldan uzun bir geçmişe sahip İstanbul Beyoğlu’ndaki Rumeli Han binası ve Almanya’nın Hamburg kentindeki eski Reichshof oteli bir yenileme ve restorasyon sürecinden geçiyor. İstanbul’daki Curio - A Collection by Hilton’un 2017’de, Hamburg’dakinin ise bu yıl içinde kapılarını açması planlanıyor. 


Lansmanı Haziran 2014’te yapılan Curio markası, üst segment ve lüks bağımsız otellere kendi kimliklerini ve yerel özelliklerini korurken, Hilton Worldwide ile ortaklık kurma imkanı sağlıyor. 

Tarihi Rumeli Han Turizm Ve İnşaat San.Tic. A.Ş.’nin sahibi olduğu ve işlettiği Rumeli Han, kozmopolit Beyoğlu’nun kalbindeki İstiklal Caddesi’ne hakim bir konuma sahip; Taksim Meydanı ve Galata Kulesi’ne yürüme mesafesinde. 19. yüzyılda inşa edilen taş oyma dış yüzeyli bina, mimarisi ve tarihi önemi nedeniyle yasal koruma altında. 


2017 yılına dek renovasyonu sürmesi beklenen otel açıldığında, yedi kata yayılan 173 odayla hizmet verecek. Ayrıca muhteşem bir manzaraya sahip çatı bar ve restoranın yanı sıra bünyesinde pek çok şık restoran ve barı da barındıracak. 


Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon konuyla ilgili olarak, “Avrupa’da pek çok yüksek kaliteli ve bağımsız otel bulunuyor. Bu nedenle Avrupa Curio için önemli bir büyüme fırsatı sunuyor. Rumeli Han İstanbul ve Reichshof Hamburg, Curio – A Collection by Hilton bünyesine katıldıklarında hem benzersiz özelliklerini koruyabilecek hem de Hilton’un ticari yapısından ve küresel saygınlığından faydalanabilecekler” açıklamasında bulundu.


ABD’de Las Vegas, Dallas ve Florida’daki ilk Curio otellerinin ardından, Reichshof Hamburg, Avrupa’da açılacak ilk Curio olacak. Almanya - Köln merkezli Event Hotels iştiraki olan RH Operations GmbH & Co. KG’nin sahip olduğu ve işlettiği Reichshof, Hamburg Merkez Tren İstasyonu’nun tam karşısında, ideal bir konuma sahip.


1910’da inşa edilen otel, iddialı bir art deco ön cephenin yanı sıra 1920’lerde kalma, Hamburg’un zengin denizcilik geçmişini yansıtan aynalı restoranı çatısı altında barındırıyor. Reichshof Hamburg şu anda hem eski görkemli günlerine dönmesini hem de yeni ve modern bir iç tasarıma sahip olmasını sağlayacak 30 milyon euroluk bir renovasyondan geçiyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması açılması planlanan otel, 280 oda ve süitin yanı sıra 11 toplantı salonuna ve 177 metrekarelik bir balo salonuna sahip olacak.


Curio - A Collection by Hilton Başkanı Dianna Vaughan şunları kaydetti: “Curio, kendilerine has kişilikleri olan, ancak aynı zamanda da Hilton’un dağıtım avantajlarından ve tüm dünyadaki 44 milyon Hilton HHonors üyesi  de dahil olmak üzere, uluslararası müşteri portföyünden faydalanmak isteyen otel sahiplerinin taleplerine yanıt olarak doğdu. Bir yıldan kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Curio lansmanından bu yana, otel sahipleri ve konuklar markamıza inanılmaz ilgi gösterdi. Avrupa’daki bu ilk otellerimiz, şu anda açık olan beş otelin yanı sıra dünya çapında geliştirme aşamasında olan veya niyet mektubu imzalanmış 20’den fazla otelimizden ikisi .” 


Event Hotels CEO’su Anders Braks şöyle dedi: “Curio – A Collection by Hilton ile ortaklık kurmak Reichshof için ideal bir seçimdi: Bu ortaklık sayesinde hem ikonik otelimizin cazibesini ve mirasını koruyabileceğiz hem de Hilton’un güçlü dağıtım ve sadakat sistemlerinden de faydalanabileceğiz.”

 

Curio – A Collection by Hilton otelleri, otel sahiplerine ve konuklarına, Hilton Worldwide’ın dünya çapında 4 bin 100’den fazla tesiste kullanılan elektronik check-in ve oda seçimi teknolojisi dahil, pek çok avantaj sunuyor.


Rumeli Han, Şehit Muhtar Mh. 34435 Beyoğlu – İstanbul, Reichshof ise Kirchenallee 34-36, 20099 Hamburg (Almanya) adresinde bulunuyor. Curio hakkında daha fazla bilgi için: curiocollection.com. Medya mensupları, yüksek çözünürlüklü görsellere ve daha fazla bilgiye news.curiocollection.com adresinden erişebilir.