29 / 03 / 2024

Antalya'da turistlerin yeni ilgi odağı kablolu su kayağı oldu!

Antalya'da turistlerin yeni ilgi odağı kablolu su kayağı oldu!

Manavgat ilçesinde 200 dönümlük alana kurulan 3 suni gölde yapılan kablolu su kayağı tesisleri, deniz, kum ve güneş üçlemesinden sıkılan ve eğlenmek için alternatif arayan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.


Antalya'da 4 yıl önce kurulan Hip-Notics vvakeboard (kablolu su kayağı) tesisleri, turistlere sıcak havada serinlerken adrenalin yaşatıyor.Manavgat ilçesinde 200 dönümlük alana kurulan 3 suni gölde yapılan kablolu su kayağı tesisleri, deniz, kum ve güneş üçlemesinden sıkılan ve eğlenmek için alternatif arayan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Günde ortalama 150 turistin geldiği su kayağı tesislerinde turistler serinlerken hem spor yapmanın hem de adrenalin yaşamının keyfini çıkartıyor.Tesislerin Genel Koordinatörü Jason Levi, turistlerin tesislerde 20 ila 60 kilometre hızla su kayağı yapabildiğini söyledi. Su kayağının dünyada her geçen gün daha fazla ilgi gören bir spor olduğuna dikkati çeken Levi, bu sporun olimpiyatlarda yer almadığını ancak sporcu sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. Sporu bir kere yapanların adeta bağımlısı haline geldiğini anlatan Levi, "Buraya bir kez gelen turistler her gün bir iki saat de olsa gelip su kayağı yapmak istiyor. 


Serinlerken hem spor yapıp hem de adrenalin yaşıyorlar. Alternatif turizm anlamında önemli bir spor. Turistlere kentte yapacak farklı bir faaliyet sunuyor" dedi.Levi, tesisleri en çok Alman, Hollandalı ve İngiliz turistlerin tercih ettiğini kaydetti.


Hürses