29 / 03 / 2024

TOKİ'den orta gelirlilere özel Kayaşehir'de 868 yeni konut!

 TOKİ'den orta gelirlilere özel Kayaşehir'de 868 yeni konut!

TOKİ,İstanbul’daki en yoğun çalışma alanları arasında yer alan Kayaşehir’de 868 konuttan oluşan yeni projeye imza atıyor..


İstanbul’un planlı kentleşen bölgesi Kayaşehir’de orta gelir seviyesindeki vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacıyla yeni bir projeye imza atıyor. 868 konuttan oluşan yeni proje, Kayabaşı Mahallesi’ne 1 kilometre, Başakşehir merkeze ise yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.


FARKLI KAT PLANLARINDA 868 DAİRE

TOKİ’nin İstanbul’daki en yoğun çalışma alanları arasında yer alan Kayaşehir’de projelendirilen konut alanı, 17 bloktan oluşuyor. Projede, daire planlaması ve uygulama kalitesiyle yüksek niteliklere sahip 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 planda 868 adet konutun yanı sıra, 2 adet ticari alan,600 araç kapasiteli kapalı otopark ve 314 araçlık açık otopark mevcut. 


ESNEK VE ÇOK AMAÇLI KULLANIM

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre,  sosyal yaşam ve komşuluk ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayacak bir tasarım içinde planlanan projede, konutlar arasında yer verilen “komşuluk avluları” bulunuyor. Bu sayede konut sakinleri arasındaki dayanışmanın bir mahalle anlayışı içinde güçlenmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.


Çevre ilişkileri gözetilerek insanı odağa alan bir yaklaşımla projelendirilen çalışmada, her kesim ve yaştan kullanıcıya açık, engelli dostu bir yaşam merkezi kuruluyor. Tasarımlar, çeşitli fonksiyonları günün her saati yaşayan, esnek ve ç amaçlı kullanımlara olanak sağlıyor.


AKTİF VE PASİF YEŞİL ALANLAR

Yerleşim projelerinde, herkes için yeterli erişilebilir ve konforlu açık alan düzenlemeriyle memnuniyeti ve yaşam kalitesini artırmayı gözeten TOKİ, bu anlayışı Kayaşehir projesine de yansıtıyor. Uygulamada, kon sakinlerinin boş zamanlarını değerlendir bileceği sosyalleşme imkânı sunan ve eğitici işlev üstlenen parklara da yer veriliye Alan genelindeki aktif ve pasif yeşil alan ile ortak kullanıma açık rekreasyon alanları sayesinde gerek peyzajla gerek insanlar etkileşim ortamı oluşturuluyor.



 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler