19 / 03 / 2024

TOKİ'den Başakşehir'e 7 bin 500 konut!

 TOKİ'den Başakşehir'e 7 bin 500 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de hayata geçireceği 7 bin 500 konut projesinde 3 bin konut için ihale sürecinde.


İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Kayaşehir bölgesinde hayata geçirilecek olan 7 bin 500 konut projesinde mahalle kültürü ve modern mimari bir arada sunulacak. 


 TOKİ


4 bin 500 konutun yapımına devam eden TOKİ  3 bin konut için ihale aşamasında. Alt ve orta gelir grubuna özel olarak sunulacak olan projede parklar, cadde, cami, fırın, yürüyüş yolu gibi ortak alanlar yer alacak.


Sosyal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak konut üreten TOKİ Kayabaşı'nda bin 500 konutu yakın zamanda inşa edecek. 


 TOKİ


Başvuru şartları;

1) TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik inşa ettiği konutlara sahip olabilmek için öncelikli olarak kuraya katılmak gerekiyor. 


2) Kuraya katılımda ise başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması şartlarını taşıması gerekiyor. 


3) Şehit Aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, kuraya katılmadan alt gelir grubunda yer alan konutların sahibi olabiliyor.


4) Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor.




Öznur YASLI/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016