29 / 03 / 2024

TOKİ'den Avcılar'a ucuz konut projesi!

TOKİ'den Avcılar'a ucuz konut projesi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Necdet Kömeçoğlu ile birlikte, TOKİ'nin yeni yapılacak konutlarının emekliler için yüzde 25’i indirimli olacağı müjdesini verdi.


Milyonlarca emeklinin yaşadığı en büyük sorundan biri konut edinme sorunu. Emekliler için bu konudaki müjde AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'dan geldi. Avcılar İşçi Emeklileri Derneği'ni ziyaret eden Kaynarca, Dernek Başkanı Necdet Kömeçoğlu ile istişarelerde bulundu. Avcılar İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Necdet Kömeçoğulu ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, emeklilerin sorunları dile getirildi. Kaynarca, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için destek istedi. 


18 bin üyemiz var

Dernek Başkanı Necdet Kömeçoğlu, Avcılar'da derneklerin en büyük STK olduğunu 18 bin üyelerinin olduğunu söyledi. Kömeçoğlu, "Vekilimden ricam şu; elimde dosyam var, kendilerine vereceğim. Başbakanımız İstanbul'daki toplantısında işçi emekli, dul ve yetimlerine toplu konut idaresinden TOKİ vasıtasıyla ev vereceğim. Biz bu ifadeyi alarak geldik düştük yollara... İstanbul'da 135 bin kayıtlı üyemiz var. Bunların bir kısmı da Avcılar'da. Benimle beraber biz bu insanlar ile yola çıktık gerekli kurumlara yazılar yazdık valiliğe... Bize yazılan yazı şu; "Bir yer bulmam kaydıyla konunun değerlendirileceğini, bugün en son duyum aldık. İki tane şahsa ait 130 bin metrekare 170 bin metrekare yer var. Toplu konut idaresi 100 bin metre karenin üzerindeki yerlere imar planı verip yapabiliyor. TOKİ'nin cevabı var ben de valilik kanalıyla onu sizlere taktım edeceğim dosyayı vereceğim" diye konuştu.


SSK'yı ben getirdim

"Avcılar'da SSK'yı ben getirdim" diyen Kömeçoğlu, "Benim emeklim, dulum, yetimim, işçim emekli müracaatı için Avcılar dışındaki ilçelere gidiyorlar. Bizler bu sorun için Kaymakamlık binamızda bir yer arayladık ama memur yetersizliği için burada işlemlerimizi yapamıyoruz. Sizlerden bu konuda da destek yardım istiyoruz" dedi. Milletvekili Tülay Kayranca da konu ile ilgileneceğini söyledi. Kömeçoğlu, "Milletvekilimiz Tülay Kaynarca'nın burda bize ifade ettiği sözler fevkalede güzel. Bizim bu sıkıntımıza gösterdiği ilgiden dolayı kendilerine teşekkürler ediyoruz. İşçilerimiz adına bir nevi üyelerime müjde veriyorum. Silivri'deki yerle arazı ile ilgili TOKİ Başkanı bizzat kendi ifadeleriyle  önümüzdeki günlerde bizlere konut tahsisi yapılacağını anlamış bulunmaktayız. Tülay Kaynarca'ya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a teşekkürler ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Megafonu açıp dinletti

Milletvekili Tülay Kaynarca, konu ile ilgili TOKİ Başkanını telefon ile arayarak bilgi aldı. Cep telefonu ile konuşurken megafonu açarak tüm üyelere dinletti. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, konu ile ilgili bilgiler verdi. Turan, yaptıkları projelerde işçi emeklileri için ucuz konut olarak bellli bir kontenjan vereceklerini belirtti. 



Gazetem İstanbul



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016