19 / 04 / 2024

TOKİ'den Antalya Gazipaşa'ya yeni proje!

TOKİ'den Antalya Gazipaşa'ya yeni proje!

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik girişimleri sonucunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bakılar ve Koru mahallelerinde yer alan Malmüdürlüğü’ne ait toplamda 144 dönüm araziye konut inşa etmete karar vermişti.


Gazipaşa’ya özel konut projeleri hazırlanmıştı. İhale aşamasına gelinen projede TOKİ  Başkanlığı imar planı düzenlemesini bekliyordu. 


 Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre beklenen haber Pazartesi günü gerçekleşen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geldi. Gazipaşa Belediyesi’nin büyük bir titizlikle hazırladığı imar planı uzun görüşmelerin ardından Antalya Büyükşehir Meclisince onaylandı.


Müjdeli haberi ilçe halkıyla paylaşan Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için uzunca bir süredir çalışma yürüttüklerini belirten Çelik, "Bildiğiniz üzere ilçe halkının isteği üzerine ilçemize TOKİ konutları yapılması için çalışma başlatmıştık. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Koru ve Bakılar mahallelerinde hazineye ait 144 dönümlük arazinin tapu devrini TOKİ’ye yapmıştık. Aradan geçen sürede bir yandan bizler imar düzenlemelerini yaparken bir yandan da TOKİ mimarları ilçemizin dokusuna uygun olmasını istediğimiz konut projelerini hazırladı. Belki de Türkiye’de bir ilk olarak TOKİ mimarları Gazipaşa’ya özel proje hazırladı. Bizler de hazırladığımız imar planını Büyükşehir Meclisine sunduk ve çok şükür onay aldık" dedi.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016