23 / 04 / 2024

TOKİ Maşuk Konutları projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

TOKİ Maşuk Konutları projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

TOKİ Maşuk Konutları projesinde inşaat çalışmaları sürüyor. Evlerin fiyatları ve taksitleri henüz belli olmadı.


Maşuk bölgesinde  TOKİ  tarafından yapılmakta olan konutların inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun,"Konutlar bitme aşamasına gelmiştir. Evlerin fiyatları ve taksitleri henüz belli olmamıştır. Gerekli açıklamalar en kısa sürede yapılacak."dedi. 

Maşuk bölgesinde yapımı süren TOKİ evlerinde yapım aşamaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maşuk bölgesinde yapımı süren evlerin bitme aşamasına geldiğini belirterek ödeme koşullarında herhangi bir gelişmenin daha olmadığını söyledi. Altun, şöyle konuştu:"Yaklaşık 3 yıl önce başta Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve o dönemin Valisi Celalettin Giivenç'in katkılarıyla başlattığımız konutlarımız 100 daire 2+1 ile 50'si 4+1 ve 350'si de 3+1 olmak üzere toplam 500 tanedir. 

Şu anda bazı konutlar bitme aşamasına gelmişken bazıları ise yeni yeni temelleri atılmaktadır. Teslim süresi 18 aydır. Olağan dışı bir şey olmazsa muhtemelen 2015 yılının aralık ayında teslim almamız gerekiyor. 

Konutlar 3+1 '1er 110 ile 120 metrekare arasındadır. Isı yalıtımlı, her binada çifte asansör var, çocuk parkı, araç parkı, yeşil alanı yaz kış 24 saat sıcak su teşkilatı, ses ve ısı yalıtımı, vs. 

modern olmaktadır. Burada toplam 3000 konut yapılmaktadır. 

Bunların toplam 500 tanesi üyelerimizindir. 

500 tanesi tüm emekliler derneğinin, 500 tanesi Kamu Şirket personellerinin, 500 tanesi Adliye personellerinin ve kalanları da diğer kamu kurumlarındır. Şu ana kadar henüz fiyat, peşinat ve taksitler belli olmamıştır. 

Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. 

Kısa zamanda sonuçlanıp belli olduğu zaman üyelerimize bildireceğiz. 

Bu konutlar bittiği zaman ilimizdeki konut ve kira sıkıntısının da büyük ölçüde giderileceğine inanıyoruz. 

Katkılarından dolayı Üyelerimiz adına Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e, Valimiz Sayın İzzettin Küçiik'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'e çok teşekkür ederiz" dedi. 

Ayrıca Altun, olası gelişmelerle birlikte üyelerin bilgilendirileceğini belirtti. 


Yeni Urfa Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016