20 / 04 / 2024

TOKİ Konya Ladik'te 38 daireyi satışa sunuyor!

TOKİ Konya Ladik'te 38 daireyi satışa sunuyor!

TOKİ Başkanlığı, Sarayönü Belediyesi, Ladik mahallesi Projesi kapsamında 38 adet konutu, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunacak...


Ladik mahallesinde inşa edilen  TOKİ  konutlarında, kalan dairelerin satışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. TOKİ Başkanlığı, Sarayönü Belediyesi, Ladik mahallesi Projesi kapsamında 38 adet konutu, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunacak. Sarayönü Belediyesi 1. Etap Ladik Projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi tarafından yürütülecek. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları, 23 Temmuz-30 Eylül 2015 tarihleri arasında Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi tarafından kabul edilecek.


Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşullarıyla sunuluyor. Ladik 1. Etap TOKİ konutlarında yer alan 11 adet 2 + 1 daire cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Bürüt alanı 75 m2, net alanı ise 59 m2 olan 2 + 1 daireler, en yüksek 80 bin 029 liraya, en düşük 65 bin 596 liraya satılacak. 2 + 1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 320 lira, en yüksek başlangıç taksiti 391 lira olacak. Kalan 27 adet 3+1 daire ise yine cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Bürüt alanı 106 m2, net alanı ise 85 m2 olan 3+1 daireler, en yüksek 116 bin 667 liraya, en düşük 87 bin 940 liraya satılacak. 3+1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 622 lira, en yüksek başlangıç taksiti 826 lira olacak. 


Konut seçimini yapan alıcılar B1 Tipi (2+1) konut tipi için %12 peşinat 180 ay vade ve C1 Tipi (3 + 1) konut tipi için %15 peşinat 120 ay vade çerçevesinde peşinatlarını Ziraat Bankası Sarayönü Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak. Sözleşme bedeli üzerinden %0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek. B1 Tipi (2 + 1) konut tipi için borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, memur maaş artış oranı, UFE, TÜFE oranlarından en düşük olanı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacak. C1 Tipi (3+1) konut tipi için borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacak. Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Konut alıcısı, Gayrimenkul'ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip olacak. 


Takip (Konya)



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016