23 / 04 / 2024

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ her yıl gerekli kriterleri taşıyan vatandaşlar için belli bir miktar para, faizsiz konut kredisi veriyor. Peki, TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor, faizsiz kredi için başvurular nasıl yapılıyor?



TOKİ tarafından her sene kanunda yazılı kriterleri taşıyan vatandaşlara faizsiz konut kredisi veriliyor. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, vatandaşlar  TOKİ  tarafından kullandırılan faizsiz konut kredisi ile ilgili detayları öğrenmek istiyor.  Peki kimler faizsiz konut kredisi alabilir, faizsiz konut kredisi için başvurular nereye yapılır? İşte TOKİ'nin faizsiz konut kredisiyle ilgili tüm merak edilenler...


Kimler yararlanabilir?


Kanunda yazılı kriterlere göre, göre harp veya vazife malulü olmaları nedeniyle kendilerine aylık bağlananlara (5434, 5510, 2330 sayılı Kanun ilgili maddeleri), ilgili kanunlar kapsamına giren sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimlerine, harp veya vazife malullüğü aylığı almaktayken faizsiz kredi hakkından faydalanmaksızın hayatını kaybedenlerin dul kalan eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmiş ise en az aylıkta biri olmak koşuluyla müşterek tüm çocuklarına, çocukları da yok ise öncelikle anaya olmak üzere anne ve babası TOKİ'nin faizsiz kredisinden  faydalanabiliyor.


Nasıl başvurulur?


Krediden faydalanabilmek için, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (Emeklilik İşlemleri Genel Müdürlüğü) alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası'na başvuru yapmak gerekiyor.



Geri ödemesi nasıl yapılır?


Alınan kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 4'te 1'i tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesilmesiyle yapılır. Kredinin vadesi ise  borcun tamamen ödendiği zamandır. Krediye herhangi bir faiz uygulanmaz. Ancak, kredinin açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin yüzde 1'i oranında masraf tutarı alınır. 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016