24 / 04 / 2024

TOKİ Kastamonu emekli evleri başvuruları!

TOKİ Kastamonu emekli evleri başvuruları!

"Emekli için konut sayısı artacak" Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Kastamonu merkezde emekliler için yapmayı planladığı 200 konut projesi için başvurular 14 Mart - 31 Mart 2016 tarihleri arasında alınacak.


Başvuruların alınmasının ardından kura çekilişi ise 26 Nisan'da gerçekleşecek.  TOKİ'nin 2+1 planında inşa edilecek konutları için emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile Halk Bankası'na başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri ise kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak. 


"VATANDAŞLAR BAŞVURU KOŞULLARINI İYİ OKUMALI" 

TOKİ'nin konut projesiyle ilgili olarak dün basın toplantısı düzenleyen Vali Şehmus Günaydın, "İlk etapta 200 konut için 14 Mart-31 Mart tarihleri arasında başvuruları 


almaya başlıyoruz. Bununla ilgili bilgileri TOKİ'nin internet sitesinden vatandaşlarımız alabilir. Vatandaşlarımızın başvuru sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar var. 


Halk Bankası'nın dışında bir yere para yatırılmayacak. Halk Bankası'nda TOKİ'nin resmi hesabına bu para yatırılacak. Başka hiçbir dernek ya da kuruluşun hesabına bir para yatırılmayacak. Vatandaşlarımız şartları iyi öğrenmeli ve ona göre müracaat yapmalıdır. 26 Nisan'da da kura çekilişini yapacağız" dedi. 


"YER KONUSUNDA BİRKAÇ ALTERNATİF VAR" 

Yer konusunda TOKİ'nin birkaç alternatif üzerinde durduğunu da söyleyen Vali Günaydın, "Arkadaşlarımız yer konusunda çalışma yürütüyor. Şu anda spekülasyon olmaması adına yer konusunda bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. TOKİ'de kısa süre içerisinde bu inşaatların çalışmalarına başlayacak ve tamamlayacak" diye konuştu. 


"KONUT SAYISI İLERİDE ARTACAK"

200 konutun ilk etapta yapılacağını hatırlatan Vali Günaydın, "Bundan sonraki süreçte  TOKİ  konut sayısını arttıracak. Bu 200'de kalmayacak. Yine ayrıca başvuru esnasında Halk Bankası'na 500 lira yatırılacak. Kurada konut çıkmayan vatandaşlarımıza bu yatırdıkları ücret daha sonra dekontları karşılığında geri ödenecek" şeklinde konuştu. 


KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURACAK

Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Kastamonu Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016