25 / 04 / 2024

TOKİ Kars Sarıkamış 2.etap sözleşme işlemleri başlıyor!

 TOKİ Kars Sarıkamış 2.etap sözleşme işlemleri başlıyor!

Kura başvuruları, 30 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan TOKİ Kars Sarıkamış II. Etap (3+1) C tipi KURALI SATIŞ için sözleşme imzalama işlemleri bugün başladı..


  


TOKİ Kars Sarıkamış II. Etap (3+1) C tipi KURALI SATIŞ için 22 -30 Kasım tarihlerinde sözleşme imzalama işlemleri yapılacak.


Kura başvuruları, 30 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş Sarıkamış Şubesi tarafından yapılmıştı.


SÖZLEŞME İMZALAMA İŞLEMLERİ

Hak sahibi; Bankada şerefiyeli konut bedeli üzerinden T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarıkamış Şubesinde 20 - 25 Kasım 2017 tarihleri arasında Sözleşme imzalayacak ve ayrıca peşinatı yatıracaklardır.


Asil hak sahibi sözleşme imzalamaz ise yedek hak sahibi yedek kura sıralamasına göre T.C. Ziraat Bankası A.Ş Sarıkamış Şubesince belirlenecek program doğrultusunda

20 - 25 Kasım 2017 tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerini yapacaktır.


Sözleşme imzalamayan, peşinatını yatırmayan, banka komisyonu ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilecektir.


Konut seçimini yapan alıcılar;

-C tipi (3+1) konutlar için; Konut alıcılarına 3 alternatif sunulacaktır.

%10 Peşin 120 ay vade seçeneği

%15 Peşin 156 ay vade seçeneği

%20 Peşin 180 ay vade seçeneği

- C tipi konutlar için her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre arttırılacaktır.

-İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olacaktır. İlk dönemsel artış Ocak 2018 tarihinde yapılacaktır.

- C Tipi konutlar için, peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış

sırasında bankaca tahsil edilecektir. Sözleşme imzalama işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarıkamış Şubesinde

gerçekleştirilecektir.

-Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. 

 

-Konut alıcısı, Gayrimenkul’ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir

gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

- Teslimden sonraki her bir altı aylık dönemin başında da, borç bakiyesine uygulanan artışlardan ilk taksit ödemesiyle birlikte peşin olarak, artış tutarı üzerinden KDV tahsil

edilecektir.

-Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016