25 / 04 / 2024

TOKİ Eskişehir Emekli Konutları için başvurular alınıyor!

TOKİ Eskişehir Emekli Konutları için başvurular alınıyor!

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, ev almak isteyen emeklilerin ön taleplerini şubeye bildirmeleri gerektiğini söyledi...


Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, ev almak isteyen emeklilerin ön taleplerini şubeye bildirmeleri gerektiğini söyledi.


Şube Başkanı Duru, üyelerin konut sahibi olabilmeleri için il merkezi ve ilçelerde konut ihtiyacının karşılanması için gerekli işlemleri başlattıklarını söyledi.


Konuyla ilgili ilk önce Eskişehir Valiliği ile irtibata geçildiğini belirten Duru, “5 Haziran 2015 tarih ve 14 sayılı yazımızla, TC Eskişehir Valiliği’ne müracaatımız neticesinde valiliğimiz konuyu 11 Haziran 2015 tarih 42849264-490-7230 sayılı yazıları ile talebimizi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) iletmiştir. Bu talebimizin, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesinin, valiliğimiz üzerinden başvuruda bulunmaları ve ‘Valiliğimizin taahhüt vermesi halinde önerilen alanlar üzerinde konut projesi yapılması idaremiz tarafından değerlendirilecektir’ şeklinde TOKİ’den yanıt alınmıştır. Daha sonra 27 Temmuz 2015 tarih ve 144 sayılı yazımızla Tepebaşı Belediye Başkanlığına başvuruda bulunarak TOKİ’ye ait tapu örnekleri, imar plan örneği ve hava fotoğraflarını 31 Temmuz 2015 tarihli ve 2603 tep.001/18 sayılı yazıları ile resmi yazımıza cevap alınmıştır. Ardından, 31 Temmuz 2015 tarih ve 146 sayılı yazımızla tekrar Eskişehir Valiliğine başvurumuz gerçekleşmiştir. Bu çalışmalarımızdan ön talepten faydalanmak isteyen üyelerimizi, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığına müracaat ederek ön kayıt yaptırmalarını önemle rica ederiz. Ayrıca bu imkandan dernek üyelerinin istifade edeceği, ancak istifade etmek isteyen emeklilerinde biran önce derneğimize kayıt yaptırmalarını rica ederiz” diye konuştu.



TOKİ hangi illerde emekliye özel konut satıyor?





Hürriyet 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016