24 / 04 / 2024

TOKİ dul ve yetimlere ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ dul ve yetimlere ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ dar gelirliler için konut üretimine ara vermeden devam ediyor. Son başladığı 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon başvuru geldi. Peki TOKİ bu projelerde dul ve yetimlere ayrıcalık tanıyor mu?


T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirlileri, alt gelirlileri, dulları, yetimleri, emeklileri, engellileri, şegit ailelerini, harp ve vazife malullerini ev sahibi yapıyor. 


Ev alımını kolaylaştıran TOKİ, bazı projelerinde ise bazı gruplar için ayrıcalık tanıyabiliyor. Peki  TOKİ  dul ve yetimlere ayrıcalık tanıyor mu?



 TOKİ yetkilileri bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor;


Konut satışlarımızda sadece şehitlerimizin dul ve yetimleri için ayrıcalık tanınmaktadır. Bunun dışında, diğer dul ve yetim vatandaşlar için herhangi bir ayrıcalık tanınmamaktadır.


100 bin konuta 1.1 milyon başvuru

TOKİ'nin son olarak başlattığı ve 1.1 milyon adet başvuru aldığı "100 bin sosyal konut" kampanyasının kura çekilişi Şubat ayında yapılacak.


TOKİ 100 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında vatandaşların konut finansmanında kamu bankalarının yanında katılım bankaları da dâhil edildi.


Kampanya kapsamında satışa sunulan 2+1 daire fiyatları 140 bin TL ile 180 bin TL arasında, 3+1 daire fiyatları 160 bin TL ile 210 bin TL arasında değişiyor. Kampanyada 240 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Yüzde 10 peşinatla satın alınabilecek evler için aylık 894 TL taksit ödemesi yapılabiliyor.


TOKİ 100 bin ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri