28 / 03 / 2024

TOKİ Denizli'de 25 bin konut inşa edecek!

TOKİ Denizli'de 25 bin konut inşa edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılının değerlendirmesini Denizli’de yaptı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de yapılacak olan 25 bin konutla ilgili olarak Denizlilere müjde verdi. Zeybekci, "Denizli halkını konut sahibi yapmak için bu projeyi yapacağız. Biz sözümüzü hiçbir zaman unutmayız. "dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılının değerlendirmesini Denizli’de yaptı. Parti binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve basın mensupları katıldı.  

 

2017’DE TÜRKİYE HIZLI BİR YÜKSELİŞE GEÇECEK 

Toplantıya 2016 yılının ekonomisini değerlendirerek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılında Türkiye’nin yükselişine engel olmak isteyenlerin hain girişimleriyle müdahale etmeye çalıştığını ama birlik ve beraberliğin önünde hainlerin ağır bir ders aldığını ifade etti. Açıklamasında 2017 yılının Türkiye acısından önemli bir yıl olduğunu belirten Zeybekci, 2017 yılında Türkiye’nin ekonomik anlamda yükselen bir ülke haline geleceğini ifade etti.  

 

ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK 

Toplantıda Denizli’de devam eden projeler ve 2017 yılında yapılacak olan projelerden de bahseden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli’deki tüm projeleri yakından takip ediyor ve verilen tüm sözleri birer birer yapıyoruz. Denizli’de sağlık anlamında yatırımlarımız devam ediyor. Şehir hastanesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. Şehir Hastanesi Denizli’ye yapılacak. Diğer yandan Çivril Devlet Hastanesi bitti, Çameli Devlet Hastanesi bitti ve Tavas Hastanesi tamamlandı. Bunun yanında Çivril bir diş hastanesi yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarda sona gelindi” dedi.  

 

DENİZLİ-AYDIN OTOBANI YAPIMINA BAŞLANIYOR 

Denizli’nin en önemli projelerinden biri olan Denizli-Aydın otobanıyla ilgili olarak çalışmalarda sona gelindiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli-Aydın-Antalya otobanıyla ilgili olarak Aydın-Denizli arasındaki yol ile ilgili tüm teknik çalışmalar tamamlandı. İki bürokratik engel kalmıştı onlarda tamamlandı 1-2 ay içerisinde Denizli-Aydın otobanı çalışmaları başlayacak. Denizli çevre yolu ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor, bu projelerle ile ilgili olarak hiçbir bütçe sorunu yoktur” dedi.  

 

‘ÜNİVERSİTENİN BÜYEMESİNİ İSTİYORUM’ 

Pamukkale Üniversitesi’nin 3 ayaklı olarak büyümesini ve belli bir noktaya gelmesini istediklerini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2017 yılında üniversitemizi Merkez, Honaz ve Sarayköy üçgeninde büyümesini hedeflemekteyiz. 3 ayaklı olarak yapılacak olan projemiz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişimi ve ardından yaşanan bazı olaylardan dolayı yapılamadı. İnşallah 2017 yılında bunu başlatacağız” dedi.  

 

‘HEDEF KÖYLÜYÜ KÖYÜNME MUTLU ETMEK’ 

Denizli’de sulama ve toplulaştırma projelerinde de önemli çalışmaların yapıldığını ve devam ettiğini ifade eden Bakan Zeybekci, “Sulama ve toplulaştırma konularında çalışmalar devam ediyor. Denizli toplulaştırma konusunda Türkiye’ye örnek oldu. Diğer yandan ovalarımızın sulanması ve köylümüzün köyünde mutlu olması için Çardak-Bozkurt üstünde bulunan İnceler Mahallemize yakın bir alana Kısık Barajını yapıyoruz. Bu projemiz tamamlandığında önemli bir ovamız sulanmış olacak ve çiftçimiz toprağında mutlu yaşayacak” dedi.  

 

 

KONUTLARIN YAPIMINA BAŞLANIYOR 

Denizli’de yapılacak olan 25 bin konutla ilgili olarak Denizlilere müjde veren ve bu güne kadar beklemenin nedenini açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “3 hafta önce milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile bir toplantı yapıldı ve konutların yapımıyla ilgili önemli görüşmeler oldu. Denizli halkını konut sahibi yapmak için bu projeyi yapacağız. Biz sözümüzü hiçbir zaman unutmayız. Kısa süre içeri içerisinde TOKİ Denizli’de konutlarını yapmaya başlayacak, bunda halkımızın hiç şüphesi olmasın. Bu zamana kadar beklenmenin sebebi de, yer konusunda önemli sıkıntıların yaşanması. Şunda ilçelerimizde TOKİ konutları yapıyor. Denizli merkezde belediyelerimizin belirlediği alanlarda vatandaşlar oturmak istemedi. Buda beraberinde arsa sıkıntısını gündeme getirdi. Onun için bu zamana kadar beklendi” dedi.  

 

‘UYDU KENT YAPILACAK’  

Denizli’de yeni yerleşim alanlarının oluşması için tüm tesislerin, okulların, hastanelerin ve spor alanlarının bulunduğu bir uydu kentin yeni bir yerleşim yerine yapılacağını belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Denizli’nin gelişmesi acısında kente tüm tesislerin, okulların, hastanelerin ve spor alanlarının bulunduğu örnek bir uydu kent inşa edeceğiz. Bu Denizlimizde örnek olacak” dedi.  

 

‘BU BİR SEFERBERLİK’ 

2017 yılının Türkiye ve Denizli için çok önemli bir yıl olduğunu ve 2017 yılında yapılacak olan referandum ile yeni bir hükümet sistemine geçileceğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu referandumun Denizli için bir fırsat olduğunu belirtti. Denizli’nin Ankara’da birinci masada güçlü bir olması için referandumda Denizli’nin Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı ile referandumu tamamlanması gerektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, bu seçimin partisi, sağı, solu, Recep Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını, bunun Türkiye için gelecek meselesi olduğunu ifade etti. Denizli’nin siyasette ilk akla gelen şehir olması gerektiğini belirten Zeybekci, “Birinci masada olan Denizli’ye yakışan bir seçim sonucu olması lazım. Şimdi Denizli’de AK Parti, MHP ve CHP’lisinin önüne böyle bir fırsat geliyor. Denizli’yi Türkiye’nin ortalamasının üstüne çıkmalıyız. Bu seferberlik tüm Denizli’yi kucaklayarak ve kimseyi kırmadan üzmeden olmalıdır” dedi.  


Hizmet



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler