25 / 04 / 2024

TOKİ Çorum'da konut inşa edecek!

TOKİ Çorum'da konut inşa edecek!

Akıncı Kışlası, Binevler, Ayarık Bağları, Bahçelievler, Eskiekin ve Çamlık bölgesini gezen TOKİ heyeti, önümüzdeki günlerde rapor hazırlayacak.


AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM îdare Amiri Salim Uslu'nun girişimleriyle Çorum'a gelen bir heyet, konut yapılması düşünülen arazilerde incelemelerde bulundu. Akıncı Kışlası, Binevler, Ayarık Bağları, Bahçelievler, Eskiekin ve Çamlık bölgesini gezen  TOKİ  heyeti, önümüzdeki günlerde rapor hazırlayacak.

 

Milli  Emlak  Genel Müdürlüğü'nün de görüşü alınarak hazırlanacak rapor doğrultusunda belirlenen bölgelerden birisinde yeni konut projesi inşa edilmesi için gerekli çalışma başlatılacak. 


Yapılan inceleme sonucunda akarsu yataklarının kirlenme ihtimali bulunan Ayarık bağları mevkisindeki alana konut yapılmasına olumlu bakılmadığı öğrenilirken, Akıncı Kışlasının ise ülke genelinde TOKİ tarafından yürütülen Kalekol projesi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin borçlarına karşılık TOKİ'ye takas karşılığı devredildiği ifade edildi. TOKİ tarafından merkeze yapılması planlanan toplu konut projesi, önceki projelerden farklı olacak. 


Konutlarda standartlar ve konforun yüksek tutulacağı belirtildi. 


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TOKİ aracılığıyla Çorum'a prestijli bir konut projesi kazandırmayı düşündüklerini söyledi. 


'YETKİLİLER İLE GÖRÜŞTÜM' 


Projenin hayata geçmesiyle birlikte kentteki konut açığının da kapatılacağını belirten Uslu, konut standardından mimarisine kadar projenin her yönden farklı olmasının planlandığını ifade etti. 


TOKİ nezdinde bulunduğu girişimler sonucu TOKİ'de görev yapan finans ve emlak uzmanlarından oluşan heyetin Çorum'a geldiğini açıklayan Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Çorum'a bu tür prestijli bir konut projesi kazandırılması noktasında halkımızdan bize talep geliyordu. Bu talepleri göz önüne alarak TOKİ yetkilileri ile görüştüm. Görüşmeler sonucu 3 finans uzmanı ve bir emlak uzmanından oluşan heyet ilimize gelerek incelemelerde bulundu. Heyet, Akıncı Kışlası, Binevler, Ayarık Bağlan, Bahçelievler, Eskiekin ve Çamlık bölgelerinde yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alanı gezdi. Heyet önümüzdeki günlerde bir rapor hazırlayacak ve buna göre bir yol haritası çizilecek."


Gazete Arena / Samsun



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri