23 / 04 / 2024

TOKİ, Ankara'ya Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kuruyor!

TOKİ, Ankara'ya Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kuruyor!

TOKİ Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği kampüs tamamlandığmda, önemli bir bölümü yabancılar olmak üzere 40 bin öğrenciye eğitim verecek.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan  Ankara  Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. 


Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği kampüs tamamlandığmda, önemli bir bölümü yabancılar olmak üzere 40 bin öğrenciye eğitim verüecek. Üniversitenin ana kampüsün, 1 de 2 adet doğa bölümleri fakültesi, hukuk fakültesi, laboratuvar binası ve kafeteryayı inşa edecek olan İzka İnşaat ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, açık basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalaı ırun yapunmı da üstlendi. Selçuklu mimarisi örnek aknarak tasarlanan karnpüs, Ankara Çubuk'ta kurulacak. 


ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Kampüsün yüksek noktalarında rüzgar tribünleri yer alacak. Ayrıca, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve su arıtma tesisi bulunacak. 'Eğitim ve sağlıkta varız' İZKA İnşaat Kurumsal iletişim Koordinatörü Sedef Dugalı, yaptıkları özel binalar ile eğitime verdikleri katkılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Dugalı, şunları kaydetti: "Eğitim dışında sağlık hizmetlerine de katkı sağlıyoruz, İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Ar-Ge Eğitim Merkezi inşaatını tamamladık, Gaziantep'te ve Erzincan'da devlet hastaneleri yaptık." TOKİ'DEN DEV KAMPÜS TOKİ, Ankara'da, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği kampüs projesi tamamlandığında, 40 bin öğrenciye eğitim verilecek 


Takvim 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016