19 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ 100 bin konut başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2020 yılında hayata geçireceği 100 bin yeni sosyal konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.


 

Dar ve orta gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 100 bin yeni konut için düğmeye bastı.


17 milyar 300 milyon TL'ye mal olacak olan  TOKİ  100 bin konut projeleri Türkiye'nin 7 bölgesinde 81 ilinde inşa edilecek.


Son başvuru tarihinin bugün olarak belirlendiği TOKİ 100 bin konut 2020 projesinin kura çekilişleri başvuru süreleri sona erdikten sonra gerçekleştirilecek.


 

TOKİ 100 bin konut başvuru tutarı ne kadar?

2+1 konutlar için 500 lira,

3+1 konutlar 1000 lira olarak belirlendi.


TOKİ 100 bin konut projeleri 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Projelerde yer alan evlerin alanları 75 ile 100 metrekare arasında farklılık gösteriyor.


Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade imkanıyla konut alınabilen projelerde 2+1 dairelerin fiyatı 140 bin ila 180 bin lira arasında, 3+1 dairelerin fiyatı 160 bin lira ile 210 bin lira arasında farklılık gösteriyor.


 

894 lira taksitle


 

TOKİ 2020 projelerinde yer alan  2 oda 1 salon evlerin fiyatları 140 bin lira olarak belirlendi. Projelerin yüzde 10’luk bölümüne denk gelen 14 bin lira peşinat bedeli ödendikten sonra, kalan tutar yüzde 0.49 faiz oranıyla 240 ay vade imkanıyla ödeniyor. Aylık olarak ödenmesi gereken minimum taksit tutarı ise 894 lira şeklinde belirlendi.


Konut fiyatının160 bin lira olarak belirlenen 3 oda 1 salon evler için yüzde 10’luk kısıma denk gelen 16 bin liralık peşinat tutarı ödeniyor. Kalan bedel ise aylık 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade imkanı ve aylık 1022 liralık taksitlerle ödeniyor. Projeye bu zamana kadar 1 milyon 51 bin 66 kişi başvuru yaptı. 



TOKİ 2020 ucuz konut projelerine E-Devlet'ten nasıl başvurulur?

Başvuru sahibi, e-Devlet üzerinden 'Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ hizmetleri arasında yer alan ‘Konut İşyeri Başvuru’ hizmeti ile başvurusunu yapabiliyor.


-e-Devlet üzerinden yapılan başvurular,  TOKİ  tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılacak.


-Başvuru durumu e-Devlet başvuru listesi ekranından takip edilebiliyor.


-Başvuru sahibinin Ziraat Bankası’nda hesabı varsa otomatik olarak konut tipine göre 500 lira ya da 1000 lira alınacak.


-Hesabı yoksa, banka şubesinde başvuru sahibi adına bir hesap açılacak ve başvuru ücreti oradan tahsil edilecek.


-Hesapta başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati sonuna kadar yeterli miktarda bakiye bulunmaması halinde başvuru geçersiz sayılacak.


-Başvuru sahibinin hak sahibi olmaması halinde başvuru bedeli söz konusu hesaba iade edilecek.


TOKİ 100 bin ucuz konut başvuru şartları nedir?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;


1-T.C. vatandaşı olması,


2-Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,


3-Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.


4-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)


5-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


6-Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.


7-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.


TOKİ 100 bin konut başvuruları 1 milyonu aştı!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler