19 / 04 / 2024

Batman TOKİ 1,472 emekli konutunun kuraları çekildi!

Batman TOKİ 1,472 emekli konutunun kuraları çekildi!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman'da Türkiye Emekliler Derneğine üye emekliler için yaptırılan bin 472 konutun kura çekilişi gerçekleşti...


Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman'da Türkiye Emekliler Derneğine üye emekliler için yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu yolu üzerinde yaptırılan ve 2016 yılının ilk aylarında teslim edilmesi planlanan 2 + 1 ve 3 + 1 daireler için noter huzurundaki kura çekimine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TOKI Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Vali Yardımcısı Cihat Arık. AK Parti II Başkanı Diyaeddin Uçar, Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen ve salonu dolduran yüzlerce kişi katıldı. 


"BİZLER HUZUR İSTİYORUZ" 


Kura töreni öncesinde konuşan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen: "Sizleri ev sahibi yapan bu büyük proje için her şeye katlandık. Bu projenin hayata geçirilmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir'de kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada özellikle bölgemizde böylesine güzel ve anlamlı girişimlerde bulunmak istediklerini söyledi. Özdemir konuşmasının devamında: "Malumunuz son süreçle beraber bölgede herkesin ihtiyaç duyduğu, hepimizin çok aradığı son 3 sene içerisinde bölgede ve Türkiye'de kardeşliğin huzur ve müreffeh bir yaşamın tadına vardık. Bu yaşamı bu huzuru idame ettirmek için de elbette bu toplumun bir ferdi olan sizler emekliler bu süreçte de katkı sunacağınızı diliyoruz. Bizler huzur istiyoruz. Huzur olacak ki bu güzel hizmetler bu memlekette olsun. Çünkü silahın sesinin yankıladığı bir yerde kimse hizmet etmez. Kimse yeni konut yapmayı düşünmez. Kimse yeni bir iş yeri açmayı düşünmez. Çünkü önce can güvenliği, önce huzur ve önce barış gereklidir. 


KURA TÖRENİN HOŞ GELDİ


Sizin bu süreçte sivil inisiyatif ortaya koymanız lazım. Sesiniz çıktıkça evet sadece sloganlarla barış değil, biz barışı talep edeceğiz. Barışın olması içinde herkes gibi kendi insanımıza sahip çıkacağız. Rabbim barış içerisinde bu konutlarda sizlere oturmayı nasip etsin." diye konuştu. l Devamı Sayfa 2'de Bu güzide kitleden dua etmenizi istiyoruz. Bu süreçte hayatını kaybedenler sizlerin evlatlarıdır. İster dağda ki olsun, ister korucu olsun, ister asker olsun, ister iş adamı olsun, ister iş makinesi çalıştırarak geçimini sağlayan operatör olsun, ister bir minibüs şoförü olsun bunlar sizin evlatlarınız. 


Batmanda yapımı devam eden EmeklilerTOKİ konutlarının kura çekimi noter huzurunda Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekimi sırasında konuşan  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, TOKI'nin Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmalardan söz ederek: "Toplu Konut idaresi (TOKİ) olarak 58, 59, 60, 61 ve 62 hükümetler dönemimde bugüne kadar 81 il ve 3 bin 103 şantiyede 676 bin 811 konut yapıldı." dedi. Türkiye genelinde TOKİ çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten Karaca: "Bugüne kadar, 539 bin 348 konutu tamamladık ve sizlerin kullanımına teslim ettik. Bugüne kadar 70 milyarlık 5 bin 278 adet ihale gerçekleştirdik. 

Burada sadece konutları değil sosyal alanlarda yapıp teslim ediyoruz. Sosyal donatılar dışında 72 bin derslikli 985 okul, 989 adet spor salonu, 172 adet yurt, 95 sağlık ocağı, 266 adet hastane. 

Bunların dışında 530 noktada ticaret merkezi, 572 adet cami, 18 adet stadyumu sporumuza sunduk. 

Yerel yönetimlerle birlikte başlatılan kentsel döşüm projeleri çerçevesinde 372 mahallede 272 bin konut planladık. Bu projelerle 900 bin işçiye istihdam sağladık. Toplam 48 katrilyon hak ediş ödemesi gerçekleştirdik. Batman da bugüne kadar 44 şantiye'ye 4 bin 520 konut, 8 ilköğretim, 5 lise, 2 yüksekokul, Kütüphane, Lojman, uygulama oteli, 5 adet cami, spor salonu, ticaret merkezi, 4 Hastane, sağlık ocağı. Kamu binaları ve stadyum yapılmaktadır" diye konuştu. Konuşmaların ardından TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'ya plaket verilmesinden sonra ilk kurayı Vali Yardımcısı Cihat Arık çekti. 


Batman ekspres



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler