18 / 04 / 2024

2020 Mayıs TOKİ alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

 2020 Mayıs TOKİ alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

TOKİ her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapıyor. 2020 TOKİ Mayıs ayı alt gelir grubu ucuz konut projeleri araştırılıyor. Peki TOKİ konutları hangi illere yapılacak? İşte başvuru şartları...


Düşük bütçeli ve dar gelirli vatandaşların en büyük hayalleri arasında bulunan biri hiç kuşkusuz kiradan kurtularak kendilerinin sahibi olduğu sıcak bir eve sahip olmak. Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar,  TOKİ'nin inşa ettiği konutlara uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle ulaşabiliyor.


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarının tamamını ödeyene kadar devredemiyor. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç tamamlanana kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulunu taşıması, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının yine aynı konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri feshediliyor.


 2020 Mayıs TOKİ alt gelir grubu ucuz konut projeleri!

TOKİ 2020 MAYIS AYI KONUTLARI

Mayıs ayında yapılan güncelleme ile kurumun internetten çekilişsiz kurasız olarak satılacak konutlar açıklandı.


TOKİ EVLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- TC vatandaşı olmak.


- Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak


- Daha önce TOKİ'den ev almamış olmak


- Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması


- Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi


TOKİ EVLERİ BAŞVURU BELGELERİ

Başvuru sahipleri,


Kimlik Fotokopisi,


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"


Engelli vatandaşlarn, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),


Emekli vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığı Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edecek.


TOKİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

TOKİ'nin ilan edeceği tarihlerde kura ile belirlenen konutla ilgili peşinat bedeli yatırıp sözleşmeye imza atılıyor.


Söz konusu kişilere bu satış kampanyasından bir kereliğine konut satılıyor.


Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini izleyen ay sonrasından satışı gerçekleşiyor.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016