29 / 03 / 2024

Anka Yapı Anadolu Çarşısı'nda 90 bin liraya dükkan!

 Anka Yapı Anadolu Çarşısı'nda 90 bin liraya dükkan!

Anka Yapı tarafından 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen projede bakkaldan manava, tezgah açılan alandan büyük marketlerin de yer alması bekleniyor. Projede dükkanların yanı sıra 500 adet konut bulunuyor.



Çayırova'ya Avrupa kent pazarlarını referans alarak yapılan Anadolu Çarşı Projesi geliyor. Anka Yapı tarafından 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen projede bakkaldan manava, tezgah açılan alandan büyük marketlerin de yer alması bekleniyor. Projede dükkanların yanı sıra 500 adet konut bulunuyor. Çayırova'da yapılan Anadolu Çarşı Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, gelinen noktada esnafın şehrin merkezin dışına kalarak tüketiciyle buluşma sorunu yaşamaya başladığını belirterek, "Anadolu Çarşısı bu sorunu ele aldı ve sorunu çözecek projenin merkezine esnafı aldı. 


Bu proje ile hem ev sahibi hem de iş sahibi olmak isteyenlerin yüzünün güleceğini savunan Temel, projede dairelerin 75 bin TL, dükkanların 90 bin TL'den başladığını ve 48 ay vade ile ödeme kolaylığı sağlanacağını söyledi. Taşınmaya hazır dairelerden 340 tanesinin satıldığını belirten Temel, projedeki dükkan büyüklüklerinin ise isteğe göre 30 metrekareden 5 bin metrekareye kadar çıkabileceğini söyledi. 50 ile 100 esnafın projeye taşınmasını beklediklerini aktaran Temel, konutlarlabirlikte projeden 160 milyon TL gelir beklediklerini kaydetti. 

Fikirtepe'de 10 gün sonra satışlar başlayacak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Fikirtepe projesini imzalaması bölgedeki işleri hızlandırdı. 10 gün içinde ruhsatlarını alması beklenen firmaların yeniden satışa çıkarak inşaatarma başlaması bekleniyor. Evim Kadıköy projesiyle Kadıköy Fikirtepe'de yer aldıklarını anlatan Şaadet Temel, "Biz, Teknik Yapı ve Emay'm olduğu üç firma encümenden izin aldı. Bir hafta, 10 gün içinde ruhsat alarak lansmanlara başlayacağız" diye konuştu. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Temel, ruhsat süreciyle birlikte Fikirtepe'de fiyatların artacağını kaydederek, "4 bin 800 TL'den satışa çıkmıştık. Şu anda metrekare fiyatı 6 bin TL'ye çıktı. 


Üst katlara doğru çıkıldıkça fiyatlar 8 bin TL'ye kadar çıkıyor. Çünkü satışa çıktığımız dönemden bu yana maliyetlerimizde artış yaşandı" dedi. 


Dünya




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler