24 / 04 / 2024

Yabancılara 10 milyar dolarlık ev satılacak!

 Yabancılara 10 milyar dolarlık ev satılacak!

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Proestate Uluslararası Emlak ve Yatırım Forumu Moskova'da yapıldı. Fuarda konuşan Bakan Kurum, 2019 yılında yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacaklarını açıkladı.


Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Proestate Uluslararası Emlak ve Yatırım Forumu Moskova'da gerçekleşti. Emlak Konut, TOKİ ve özel sektör temsilcileri fuara çıkarma yaptı.


Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, fuarın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Rusya Federasyonu İnşaat, Konut ve Kamu Destekleri Bakanı Vladimir Yakushev tarafından yapıldı.


Taşınmaz bedeli  250 bin dolar

City of Colors (Renklerin Şehri) ismiyle ve logosuyla gerçekleşen fuarda görüşmeler yapıldı. Türk gayrimenkul sektörüne müjdeler veren Kurum, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 250 bin dolara çekildiğini belirtti. 


10 milyar dolarlık satış

Son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık satışın yapıldığını belirten Kurum “Bu düzenlemeyle sektör atağa kalkacak. Son 5 yılda yapılan satış önümüzdeki 1 yılda yapılacak” şeklinde konuştu. Bakan Kurum, yeni düzenlemeyle 2019 yılında 10 milyar dolarlık satış yapılabileceğini açıkladı.


Satışı bekleyen konutlar hızla satılacak

Alınan kararı değerlendiren Kurum, “Bu anlamda fuarlar, tanıtımlar çok önemli. Faaliyetlerimizi yurtdışı fuarlarda arttırmamız gerekiyor. Bakanlık olarak bu tür fuarlara güçlü bir şekilde gideceğiz. Türkiye, yabancıya satıştan hak ettiği kadar pay alamıyordu. Yunanistan’daki düzenlemede rakamlar çok düşüktü. Avrupa Birliği yardım etse de Yunanistan krizden böyle çıktı diyebiliriz. Bize de büyük katkısı olacak. Satışta bekleyen konutların hızlı bir şekilde satılmasını sağlayacak bir düzenleme devreye girmiş oldu” şeklinde konuştu. 


Rusya’daki pay arttırılacak

Yönetmelikle süreci hızlandıracaklarını ve şartların kolaylaştırılacağını söyleyen Kurum, “Her ülkeye gideceğiz. Rusya, Katar gibi ülkelerde ve Avrupa’da ofisler açmamız gerekiyor. Roadshow’lara da çıkılmalı” dedi. Rusya’daki Türk müteahhitlerle toplantı yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Türk müteahhitlerin yurtdışında 368 milyar dolar iş hacmi bulunuyor. Bunun yüzde 19.5’i Rusya’da. Rusya ile ticaret hacmimiz de 27 milyar dolar. Hem bu rakamı hem de Rusya’nın payını artırmamız gerekiyor. Rusya’daki müteahhitlerin sorunlarını da çözeceğiz. Yerli malzeme ve Türk işçi çalıştırmalarını destekler adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016