19 / 04 / 2024

Türk müteahhitlere İtalyan Sace kurumundan finansal destek!

Türk müteahhitlere İtalyan Sace kurumundan finansal destek!

İtalyan ihracat kredisi firması Sace, Türk müteahhitlere finansman sağlayacak.Türkiye'de 2.8 milyar euro portföy büyüklüğüne sahip İtalyan ihracat kredisi kurumu Sace'nin CEO'su Alessandro Decio, Türkiye'nin en büyük dördüncü pazarları olduğunu söyledi.


İtalyan ihracat kredisi firması Sace, Türkiye’de Eximbank ile anlaşıp yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlere finansman sağlayacak. Türkiye'de 2.8 milyar euro portföy büyüklüğüne sahip İtalyan ihracat kredisi kurumu Sace'nin CEO'su Alessandro Decio, Türkiye'nin en büyük dördüncü pazarları olduğunu söyledi. Türk Eximbank ile yakın bir işbirliği içinde olduklarını, yeni bir işbirliği anlaşması imzalamak için görüşmeler yürüttüklerini dile getiren Decio, "Buna göre Türk ve İtalyan inşaat şirketlerinin yurtdışındaki projelerini Eximbank ile birlikte desteklemek istiyoruz" dedi. Türkiye'de büyüme hedeflediklerini dile getiren Decio, "Özellikle orta ölçekli İtalyan şirketleri Türkiye'de iş yapmak istiyor. Altyapı işleri öne çıkıyor" dedi. Son 5 yıl içinde Türkiye'de yıllık ortalama 10 milyar euroluk ticaret ve yatırım hacmine ulaştıklarını dile getiren Decio, yaklaşık bin 300 İtalyan şirketinin Türkiye pazarında faaliyet gösterdiğini belirtti. Decio, "Sace'nin tahminlerine göre, Türkiye'ye yapılan İtalyan ihracatı, önümüzdeki üç yıl içerisinde yılda yüzde 1-1.5 oranında artabilir. 2017'de, İtalya-Türkiye ticaretinde 400 milyon euronun üzerinde kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.


Alessandro Decio, "Son yılda Türkiye şirketlerinin İtalya'dan yaptığı ithalatta kullandığı toplam 2.8 milyon euroluk krediye garanti verdik. Türkiye'de 500 bin euroluk kredilere de garanti verebiliyoruz" dedi.


Sabah 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler