28 / 03 / 2024

Ticari gayrimenkul işlem hacmi 294 milyar dolara ulaştı!

Ticari gayrimenkul işlem hacmi 294 milyar dolara ulaştı!

Ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar dolara ulaştı.


2014’ün ilk yarısında ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, dünyanın büyük bir bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Böylece doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar dolara ulaştı. Amerika ve Avrupa’da beklentilerden daha iyi bir performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi’ndeki istikrarlı işlem hacmi nedeniyle JLL Uluslararası Sermaye Grubu, tüm yıl için işlem hacmi tahminini 650 milyar dolardan 700 milyar dolara çıkardı. 


Küresel işlemlerin hacmindeki en büyük büyüme, 2014 yılının ilk yarısında bir önceki yıla oranla yüzde 43 artış gösteren Amerika kıtasında gerçekleşti. İlk yarıya ilişkin işlemler Avrupa’da yüzde 34 arttı. Güney Avrupa, Benelüks ülkeleri ile Orta ve Doğu Avrupa’nın tümünde, 2013’ün ilk yarısına kıyasla yüzde 50’nin üzerinde artış kaydedildi. JLL Türkiye Sermaye Piyasaları Direktörü İdil Hamzadi, “Küresel ticari gayrimenkul piyasaları zirve bir dönem yaşarken Türkiye bu pastadan çok az bir pay alıyor. Ancak, Türkiye’nin potansiyeli ve yatırım yapılabilir gayrimenkullerin sayısının artmasıyla küresel sermayenin 2015 yılından itibaren tekrar Türkiye’ye yönelmesini bekliyoruz” dedi.


 Dünya