19 / 03 / 2024

Tema İstanbul'da TED Atakent Koleji inşa edilecek!

 Tema İstanbul'da TED Atakent Koleji inşa edilecek!

Türkiye’nin iki sembol kurumu, aynı çatı altında buluştu. Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL ile köklü, güzide eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) işbirliği, Atakent’te yeni ve eşsiz bir değer yarattı.



TED Koleji geleneksel eğitim kalitesini, Tema İSTANBUL çatısı altında ilk kez Avrupa’ya da taşıdı. TED’in İstanbul’daki üçüncü, Avrupa Yakası’ndaki ilk koleji olan TED ATAKENT Koleji, gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL’da yükseliyor.


Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise bölümleri ile TED ATAKENT Koleji, 2015 – 2016 döneminde eğitim vermeye başlayacak. Türkiye’nin iki sembol kurumu, aynı çatı altında buluştu. Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL ile köklü, güzide eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) işbirliği, Atakent’te yeni ve eşsiz bir değer yarattı. TED’in İstanbul’daki üçüncü, Avrupa Yakasındaki ise ilk koleji olan TED ATAKENT, 2015 – 2016 eğitim döneminde kapılarını eğitime açıyor. 


Türkiye’nin sektörlerinde en iddialı kuruluşları; MESA, AVRUPA KONUTLARI, ÖZTAŞ ve KANTUR-AKDAŞ Ortak Girişim Grubu ile İstanbul Atakent’te yükselen mega karma proje Tema İSTANBUL’da yer alan TED ATAKENT Koleji, 24.000 metrekarelik inşaat alanını kaplıyor. Çağdaş eğitim olanaklarının yanı sıra sportif, kültürel ve sosyal imkanlar da en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü TED ATAKENT Koleji’nde, Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise bölümleri yer alıyor. Toplam 1.176 öğrenci kapasiteli TED ATAKENT Koleji’nde; 6.800 metrekarelik oyun alanı ve açık alan, 11.500 metrekarelik açık spor sahaları, 2 adet tenis kortu, 2 adet multi-spor sahası, 1 adet futbol sahası da yer alıyor. 


Toplam 80 dersliğin yer aldığı kolejde, her bölüme özel kütüphane ve yemekhane, konferans salonu, yabancı dil sınıfları, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, kulüp odaları, müzik odaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, 20x9 metrelik kapalı yüzme havuzu ile jimnastik alanları da bulunuyor. Tema İSTANBUL projesi bünyesinde yer alan TED ATAKENT Koleji binası, eğitim yapılarının öneminin bilincinde, deneyimli 

bir tasarım ekibi tarafından yüksek standartlar hedeflenerek projelendirildi. Yine yüksek kalite ve standartlarda yapımı tamamlanmak üzere olan TED ATAKENT Koleji, çağdaş Türkiye’nin hak ettiği ve iddialı bir eğitimin gerektirdiği tüm olanakları biraraya getiriyor. 


Eşsiz özellikleri ve mega karma yapısı ile Türkiye’nin sembol projesi Tema İSTANBUL, ilk etabı konumundaki konut bölgesinin ile birlikte temalı eğlence parkı Tema WORLD ve sosyal buluşma merkezi Tema PLAZA’nın yanı sıra tamamlayıcı diğer fonksiyonları ile de bölgesine değer yaratmaya devam ediyor. Toplam 3.531 konuttan oluşan Tema İSTANBUL konut bölgesinde, gerek inşaat ve gerekse satış süreçleri rekor hızda devam ederken, teslimatlar ise planlandığı şekilde Temmuz 2015’te gerçekleşecek. 


TED ATAKENT Koleji de, 2015 – 2016 eğitim döneminde kapılarını açarak, hem Tema İSTANBUL’da yaşayan, hem de bölgedeki çocuklara, gençlere, ayrıcalıklı TED eğitiminden yararlanabilme fırsatı sunacak. 


TED, Tema İSTANBUL projesinin ev sahipliğini yaptığı ATAKENT Koleji ile, geleneksel eğitim kalitesini de ilk kez Avrupa topraklarına taşımış oldu. TED’in İstanbul’daki üçüncü koleji olan TED ATAKENT Koleji, aynı zamanda Avrupa Yakasındaki ilk koleji konumunda.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri