28 / 03 / 2024

Tapu harçlarındaki indirim inşaat sektörünü canlandıracak!

Tapu harçlarındaki indirim inşaat sektörünü canlandıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "İnşaat sektörünün etkilediği yaklaşık 250 iş kolu var. İnşaat sektöründe hareketlenme olsun, beraberindeki diğer sektörler de canlansın istiyoruz" dedi.


Maliye Bakanlığınca tapu harçlarında indirime gidilmesiyle Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründe hareketlenme bekleniyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün son dönemlerde çok büyük beklentileri olduğunu söyledi. Bunlardan birinin de tapu harçlarının düşürülmesi olduğunu anlatan Özhaseki, son olarak Maliye Bakanlığının getirdiği düzenlemeyle söz konusu harçların daha da aşağı çekildiğini söyledi.


İnşaat sektörünün önemine işaret eden Özhaseki, "Hükümet olarak bizim yapmaya çalıştığımız, bir taraftan ticari hayatı canlı kılmaya çalışmak, bir taraftan sanayiyi güçlendirmeye çalışmak, bir taraftan da ihracat artsın diye uğraşıyoruz. İç piyasada esnafımızın gelişmesi için de çalışmalar yapıyoruz. İnşaat sektörü yerli bir sektör. İnşaat sektörünün etkilediği yaklaşık 250 iş kolu var. İnşaat sektöründe hareketlenme olsun, beraberindeki diğer sektörler de canlansın istiyoruz." diye konuştu.


Özhaseki, piyasayı hareketlendirecek adımlar atma gayretinde olduklarına dikkati çekerek "Önümüzdeki günlerde bu son adımın sektöre yansımaları da görülecektir." dedi.


- Sektör de umutlu


Tapu harçlarındaki indirim inşaat sektörünü canlandıracak!


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da inşaat sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunu dile getirdi. 


Sektörün gelişimi için atılacak her adımın Türkiye ekonomisine doğrudan etki yapacağına işaret eden Tellioğlu, "Tapu harçalarında yapılan indirim, sektöre illaki katkı sağlayacak. Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde sektörde bir hareketlilik bekliyoruz. Tabi ki bu konuda tapu harçları da elimizi güçlendiren, tüketicinin menfaatine olacak bir çalışma olacak." ifadelerini kullandı. 


Tellioğlu, sektörün daha ileriye gitmesi için başka çözüm önerilerinin de geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.