20 / 04 / 2024

Ruslar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Ruslar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabana konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya'da en çok konutu, tatil amaçlı Rusya vatandaşları aldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabana konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya'da en çok konutu, tatil amaçlı Rusya vatandaşları aldı. 


Kentteki yabancılara yönelik satış yapan büyük emlak ofisleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin satışları düşürdüğünü kaydetti. Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımında bıiyük artış yaşanıyor. TÜİK verilerine göre, yabancılara konut satışı geçen yılın mayıs dönemine göre yüzde 23.1 artış gösterdiği bildirildi. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mayıs 2015'te ilk sırayı 636 konut ile istanbul, 546 konut satışıyla Antalya takip etti. 


Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da da yabancıların en fazla konut edindiği merkezlerin başında Alanya ve Konyaaltı ilçeleri yer alıyor. Merkezde yer alan Konyaaltı ilçesinin özellikle Hurma, Liman, Sarısu, Altınkum ve Gıirsu Mahal leri'ndeki 1+1 lüks rezidanslar yabancılar tarafından tercih ediliyor. Denize yakın olan Hurma Mahallesi'nde yabancılara yönelik lüks rezidanslar ve 1 +1 lüks daireler inşa ediliyor. Antalya turizminin lokomotifi olan Rus vatandaşları mülk edinmede de kentte ilk sırada yer alıyorlar.

 

RUSYA VE UKRAYNADAKİ KRİZ ETKİLEDİ 

Konyaaltı İlçesi'nde yabancılara yönelik faaliyet gösteren Azpo Emlak Satış Danışmanı Yulia Gaevskaya, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizden emlak sektörünün etkilendiğini satışların yüzde 25 seviyesinde düştüğünü söyledi. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında satışların yüksek olduğunun altını çizen Gaevskaya, çünkü o dönemde Ukrayna'nın zengin ailelerin Antalya'dan daire aldıklarını belirtti. 


"RUSLAR ÖNDE" 

Haziran ayında satışların iyice düşmeye başladığını aktaran Gaevskaya, satışların büyük çoğunluğunun Ruslara diğerlerinin ise Kazakistanlılara yapıldığını kaydetti. Antalya'yı genelde ailelerin tercih ettiğini ifade eden Gaevskaya, "Bu gelen ailelerde zengin işadamları oluyor. Hem Antalya'ya yerleşiyorlar hem de burada emlak, giyim, turizm üzerine çalışıyorlar. Geçen yıl 1+1 dairelerimiz çok satılıyordu bu yıl 2+1 satışlarımız yoğunlukta. 45 bin avrodan başlayan daire fiyatları milyona kadar çıkıyor" dedi. 


Sabah 67.Yıl