28 / 03 / 2024

Özyurtlar İnşaat Suudi Arabistan’da pazar payını artırmaya hazırlanıyor!

Özyurtlar İnşaat Suudi Arabistan’da pazar payını artırmaya hazırlanıyor!

Özyurtlar İnşaat, konut açığını gidermek için Türk firmalarıyla işbirliği yapmak isteyen Suudi Arabistan’da pazar payını artırmak için harekete geçti. Firma satışa çıkaracağı tüm projeleri Türkiye ile aynı anda Suudi Arabistan’da da pazarlayacak.


Özyurtlar İnşaat, bir yıl süren uzun bir çalışmanın ardından Suudi Arabistan’da konut satış lisansı alan ilk ve tek Türk firması oldu. Lisans sayesinde Özyurtlar İnşaat, tüm projelerini Türkiye ile aynı anda Suudi Arabistan’da da satışa sunabilecek.


Özyurtlar İnşaat, konut açığını gidermek için Türk firmalarıyla işbirliği yapmak isteyen Suudi Arabistan’da pazar payını artırmak için harekete geçti. Bugüne kadar farklı kanallardan Suudi Arabistan vatandaşlarına konut satan Özyurtlar İnşaat, bu ülkede konut tanıtımı ve satışı yapmak için gerekli olan lisansı alan ilk Türk firması oldu. Bir yıl süren uzun uğraşlar sonucunda bu belgeyi alan Özyurtlar İnşaat, bundan böyle yeni satışa çıkaracağı tüm projeleri Türkiye ile aynı anda Suudi Arabistan’da da pazarlayacak.


Belgeyi almak için bir yıl boyunca çok sıkı bir denetimden geçtiklerini söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Ruhsatından, projenin yapısına kadar her şeyimizi incelediler. Denetimleri başarıyla geçtik ve bu belgeyi alan ilk Türk firması biz olduk” dedi. 


Yabancıların payı artıyor

Özyurtlar İnşaat projelerine Suudi’lerin yanı sıra Körfez ülkelerinden ve Ortadoğu’dan yoğun talep geldiğini ifade eden Tamer Özyurt, “Bu talep yıllar için de de artış gösterdi. 2014 yılında yabancılara yaptığımız satışın cirodaki payı yüzde 17’iken, 2015 yılında bu oran yüzde 42’ye kadar çıktı” dedi. Bu artışa paralel olarak şirket bünyesinde Arapça ve İngilizce bilen elemanlar çalıştırmaya başladıklarını belirten Özyurt, “Yabancı yatırımcılar sanılanın aksine kendilerine özel proje istemiyor. Tam tersine çok tercih edilen projelerden ev alıyorlar. Bir sıkıntı anında çok çabuk nakite dönebilecekleri 1+1 ve 2+1 gibi küçük konutları istiyorlar” diye konuştu. 


Esenyurt’u tercih ediyorlar

Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu’dan gelen yatırımcıların ilk tercihinin Esenyurt olduğunu vurgulayan Özyurt, “İstanbul geneline bakıldığında ortalama metrekare fiyatları 5 bin ila 10 bin lira arasındayken Esenyurt, metrekare fiyatı 3 bin ila 4 bin lira olan tek bölge. Bu nedenle Esenyurt’taki projeler uygun fiyatlarının yanı sıra sosyal donatıları ve ulaşım imkanlarıyla da yatırımcıları çekiyor” açıklamasında bulundu.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler