29 / 03 / 2024

Ortadoğulular Adapazarı'nı sevdi!

 Ortadoğulular Adapazarı'nı sevdi!

İstanbul'a yakınlığı ile öne çıkan Adapazarı, son dönemde özellikle Arap kökenli yatırımcıların gözde yatırım alanları arasına girdi. Arap yatırımcıların Sapanca Gölü ve çevresine büyük ilgi gösterdiklerine dikkat çekiliyor...


İstanbul'a yakınlığı ile öne çıkan Adapazarı, son dönemde özellikle Arap kökenli yatırımcıların gözde yatırım alanları arasına girdi. Arap yatırımcıların Sapanca Gölü ve çevresine büyük ilgi gösterdiklerine dikkat çekiliyor. Hızlı tren, 3. Köprü güzergahı gibi ulaşım yatırımları ile de kuzey Adapazarı ön plana çıkarken sanayi parsellerine ilgi de artmış durumda. 



Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'a yakın konumu ile her dönem öne çıkan Adapazarı, Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Ortadoğu'dan Arap kökenli yaürımcı almaya başladı. Özellikle Sapanca bölgesine ilgi gösteren Araplar buradan villa ve arsa alma konusunda birbirleriyle yarışıyorlar. Aldıkları bu villaları otur amaçlı kullanan Arap yatırımcılar, kentin ekonomisini de canlandırmaya başlamışlar... 



"FİYATLAR ARTTI"  semtimizin merkezinin emlak piyasasında son iAdönemde yüzde 25'lere varan oranda bir artış söz konusu. Adapazarı Merkez'de Tepekum, Güneşler, Yağcılar mahalleleri yapılan stad projesinin verdiği rüzgarla değerlenmeye başladı. 


Bununla birlikte Sapanca Gölü ve çevresi Ortadoğu ülkelerinin ve Arapların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Araplar bölgede villa projeleri ve AVM'lere ilgi gösteriyorlar. Bu yatırımcıların arsa ilgisi de söz konusu. Kentimizde Serpan ilçesi ve kent merkezindeki mahalleler de ön plana çıkıyor. 


Buralarda konutların m2 fiyatları 900 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Sapanca'da ise m2 fiyatları bin 500-3 bin TL arasında değişiyor." 3l ARALIK 2013 1 MORTGAGEMarket ı Ekonomisi Yağcılar mahalleleri yapılan stad projesinin verdiği rüzgarla yüzde 25'lere varan oranda değerlenmiş durumda. Kentte konutların metrekare fiyatları 900 ile 2 bin TL arasında değişirken arsa fiyatlarının da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 ila 30 arasında değerlendiğine de işaret ediliyor. 


Kentimizde yaklaşık 70 bin civarında üniversite öğrencisinin olması 2+1 ve 1+1 dairelerin yoğun talep görmesine neden oluyor. 1+1'ler 55+80 bin TL'ye satılırken 2+1'ler 75-100 bin TL'ye satılıyor."