28 / 03 / 2024

Okan İnşaat, Miami'den 18.1 milyon dolara yer satın aldı!

Okan İnşaat, Miami'den 18.1 milyon dolara yer satın aldı!

Miami'de bulunan tarihi Merkez Baptist Kilisesi yanındaki park alanının bir bölümü 18.1 milyon dolar karşılığında İstanbul merkezli Okan Grup tarafından satın alındı. Firma, 37 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alana çok amaçlı bir inşaat yapacak.


Satışta Türk firmasını Engin Yergin ve Common Capital Partners'tan Steven Brodsky temsil ederken, Kilise kanadında Global Investments Reality'den Joel Rodriguez hazır bulundu. 


Florida Business Journal'e konuşan Yergin, 37 bin 500 metrekarelik alan için yaklaşık 305 metre uzunluğunda bina ve 1.3 milyon metrekarelik de ofis, mağaza, otel ve daire alanı için imar imkânı olduğunu belirtti. 


Yergin, lokasyonun geleceğin merkez üssü olarak değerlendirildiğini ve 11 hektar büyüklüğündeki Miami Worldcenter'ın hemen güneyinde olduğu belirtti.


Öte yandan, Türk yatırımcıların Kuzey Miami Bulvarı'nda bulunan neo-klasik tarzdaki ulusal tarihi mekanlar listesine kayıtlı kiliseyi almadığına, sadece yanında bulunan park alanının satın alındığına dikkat çekildi.


Okan İnşaat, faaliyetlerini 1972 yılında kurulan Okan Holding'in çatısı altında sürdürüyor. Okan Holding, dış ticaret, gıda, tekstil, turizm sektörlerinde yatırımlar yapıyor.


Hürriyet