24 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında aktif rol alması!

Nazmi Durbakayım: Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında aktif rol alması!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Hizmetin ve ürünün Türk malı olması, yurtdışında yaptığımız işlerden sağladığımız döviz miktarını daha da artıracak. Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması


Eximbank kredilerinin daha rahat sağlanması elimizi güçlendirecek" dedi. Durbakayım kullanılacak malzemelerin seçiminin yurtdışı işlerde müşavirlik yapan firmalar tarafından yapıldığını dile getirdi. 


Durbakayım, "Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması. Ancak bu durumda hem hizmet hem de malzeme yerli olabilir" diye konuştu. Rusya-Ukrayna ve Türki Cumhuriyetlerde ağırlıklı olarak ust yapı inşaat-taahhüt işleri yapan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay da yabancı firmaların elinde olan 'Proje Yönetim' firmaları konusuna dikkat çekti. Okay. "Bu firmaların Türk firmaları olması işçilik konusunda olduğu gibi malzeme seçiminde da kaliteli Turk ürünlerinin yoğun bir şekilde teknik şartnamelere girmesini sağlar" dedi. 


Hürriyet