19 / 03 / 2024

Metrekare ile ev satışı ilk olarak Kayaşehir’de başlıyor!

Metrekare ile ev satışı ilk olarak Kayaşehir’de başlıyor!

Gayrimenkul sertifikasıyla markalı konut projelerinden 1 metrekare bile satın almak mümkün olacak. Bu yeni modelle bir ilki başlatan Makro İnşaat TOKİ'nin Başakşehir Kayaşehir'deki arazisi üzerinde hayata geçireceği projede metrekareyle ev satışına başlayacaK.


Vatandaşın dört gözle beklediği metrekare bazında ev satışı nihayet başlıyor. Artık gayrimenkul sertifikasıyla markalı konut projelerinden 1 metrekare bile satın almak mümkün olacak. Bu yeni modelle bir ilki başlatan Makro İnşaat TOKİ'nin Başakşehir Kayaşehir'deki arazisi üzerinde hayata geçireceği projede metrekareyle ev satışına başlayacak. Geçen yıl TOKİ'nin 50 bin 696 metrekarelik arazisinin ihalesini kazanan şirket, 16 katlı 8 blokta, 700 konut ve 120 ticari birimden oluşan projeyi önümüzdeki günlerde satışa çıkarmayı hedefliyor. Vakıf Yatırım'la yapılan ortak çalışma kapsamında projenin yüzde 20'sinin metrekare bazında gayrimenkul sertifikası karşılığında satılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, oranın yüzde 50'ye kadar çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.


Sistem nasıl işleyecek?

Sertifika çıkaran müteahhit firma yani Makro İnşaat, Vakıf Yatırım'la anlaştı. Sertifikalar da Vakıf Yatırım üzerinden satışa çıkacak. Vatandaş buradan alabilecek. Sertifikaların piyasa değerini projenin satış fiyatı belirleyecek. Sertifika ikincil piyasalarda paraya dönüştürülebilecek. Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikaları alınıp satılabilecek. Böylece beğendikleri projeden bir daire almak için yeterli parası olmayan vatandaşlar sertifika alarak değer artışından faydalanabilecek. Firma satışlara başladıktan sonra projenin tamamlanmasını beklemeden payı oranın da ödemeler yapabilecek. Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çeken yatırımın arazisi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta. Projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu.


Milyarlar havada uçuşmuştu

TOKİ'nin Kayabaşı'nda 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde en yüksek teklif Makro İnşaat'tan gelmişti. İlk ihalede 1.2 milyar lira teklif eden şirket, ikincisi için 1 milyar 20 bin lira önermişti. İhalenin ilk oturumuna 11 firma katılmış, ikincisinde sayı 7'ye düşmüştü. En yüksek idare payı geliri ise 306 milyon TL ile Makro İnşaat'tan gelmişti.


Sabah / Seda Tabak 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri