28 / 03 / 2024

Memduh Türkoğlu: Asıl artış ipotekli konut satışlarında yaşanıyor!

Memduh Türkoğlu: Asıl artış ipotekli konut satışlarında yaşanıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu “Asıl dikkat çeken artışın ipotekli konut satışlarında yaşandığını görüyoruz” dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde kasımda satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 1,8, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 25,1 artarak 132 bin 655 oldu. İstanbul 22 bin 499 konut satışıyla en yüksek paya (yüzde 17) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 15 bin 302 konut satışıyla (yüzde 11,5) Ankara, 7 bin 891 konut satışıyla (yüzde 5,9) İzmir izledi. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasımda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,4 artarak 48 bin 941'e yükseldi.


'İnsanlar Türk parası üzerinden konut almayı seçiyor'

Kasım ayında yaşanan satış grafiğine dair değerlendirmelerde bulunan Memduh Türkoğlu “TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde kasımda 132 bin 655 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 1,8, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 25,1 artış gösterdi. TÜİK verilerine dikkatli baktığımızda asıl artışın ipotekli konut satışlarında yaşandığını görüyoruz. İnsanlar Türk parası üzerinden uygun faiz oranları ile konut sahibi olmayı tercih ediyor. Bu noktada konut alıcılarının satış bedelinin ’sini peşin kalanı kredi çekerek ipotekli konut satış rakamlarını arttırdığını söyleyebiliriz” dedi.


Geleceğin yatırımı Benevre

Sunduğu cazip imkanlarla Benevre Beytepe Projesi'nin yatırım yapmak isteyenler için bulunmaz bir değer olduğunun altını çizen Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, kaba inşaatı biten ve ince imalatların da hızla devam ettiği projenin 10 ay sonra teslim edileceğine vurgu yaparak “Yıllarca kira garantisi sağlayabilecek bir projeye imza atmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.