18 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Mehmet Şimşek: İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, müteahhitlik sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, müteahhitlerin yurt dışında aktif rol almasına büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, cari açık sorununu aşma yolunun ihracat seferberliğinden geçtiğini, hizmet sektörü ve ihracatının da bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı. 


Şimşek, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, müteahhitlik sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Türkiye'de bazı tahminlere göre gerek deprem açısından gerekse başka özellikler açısından hala 6 milyonun üzerinde standardın altında yapı bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunların kentsel dönüşümle yenilenmesinin söz konusu olduğunu, bunun da büyük bir iş alanı yarattığını kaydetti. 


Zorlukları yeneriz 

Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü belirterek, "Sektörün ekonomideki payı yüzde 4.3'ten yüzde 7.6'ya, istihdamdaki payı ise yüzde 4.5'ten yüzde 7.3'e çıkmıştır. Türkiye'de 2009 sonrasında ilave 7 milyonun üzerinde istihdam sağlandı, bunun 740 binini inşaat sektörü sağladı" dedi. 


Şimşek, Türkiye'de 2000'li yılların başında altyapının son derece zayıf olduğunu fakat bugün gelinen noktada muazzam bir gelişme kaydedildiğini bildirdi. Kamu - özel iş birlikleri çerçevesinde çok ciddi projelerin hayata geçirildiğini ve geçirilmeye devam edildiğini belirten Şimşek, Türkiye'nin bu konuda örnek olduğunu anlattı. 


TMB Başkanı Mithat Yenigün ise yaptığı konuşmada, ihale sisteminden kaynaklanan sorunların kamu ihale mevzuatında yapılan değişikliğe rağmen en temel sıkıntı olmaya devam ettiğini belirterek, "Sektör için hayati önem taşıyan düzenlemelerin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesini umuyoruz" dedi. Yenigün, sektör olarak karşılarına çıkacak fırsatları en iyi şekilde değerlendirecekleri ve zorlukları yeneceklerini belirterek, "Geçen dönemde yaşanan şokların bize verdiği en büyük ders, milletçe kenetlenmenin, bir ve bütün olmanın hayati önem taşıdığını göstermesi oldu" diye konuştu.



Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri