20 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: İmar planları ile sürekli oynanmasın!

Mehmet Özhaseki: İmar planları ile sürekli oynanmasın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün doğru bir fikir olduğunu belirterek, " Bize ikide bir kimse plan getirmesin. Belediye meclisleri var, gitsinler belediye meclislerinde işlerini görsünler. O planları da kimse bozmasın. İki de bir imar planlarıyla oynamasınlar." dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün doğru bir fikir olduğunu belirterek, "Ancak yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi. Özhaseki, bakanlık olarak yetkileri olmasına rağmen planlama yapmayacaklarına dikkati çekerek, "Bize ikide bir kimse plan getirmesin. Belediye meclisleri var, gitsinler belediye meclislerinde işlerini görsünler. O planları da kimse bozmasın. İki de bir imar planlarıyla oynamasınlar. 


Bizim bakanlığın kapısını da aşındırmasınlar. Her yerde de söylüyorum. Hele hele İstanbul'da defalarca söyledim. Makul, mahalle bazlı, bölge bazlı, kentsel dönüşüm için ufak tefek yoğunluk artışı yapılabilir" dedi. 


Karar