28 / 03 / 2024

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!

İstanbul'un merkez ilçeleri Levent ve Etiler'de kentsel dönüşüm projeleri hızlandı. İnşaat firmaları iki bölge için proje yarışına girdi. Etiler ve Levent'te yeni yapılan ve geliştirilmekte olan projeler sizin için derlendi...


Özellikle İstanbul’da metrekare fiyatları her geçen gün yükselen bir grafik gösterirken, şehrin merkezinde yeni yerleşim yerleri inşa etmek, şehir dışında sıfırdan bir proje geliştirmekten daha karlı ve daha prestijli olarak gösteriliyor. İstanbul’un merkezinde yer alan ve yüzük taşı olarak tabir edilen semtlerin başında gelen Etiler’deki kentsel dönüşüm pastasından pay almak için yatırımcılar adeta birbirleriyle yarışıyor. Üstelik bu yarış sadece inşaat firmalarının tekelinde de değil, yabancı fonlar da bu yatırımlarla ilgileniyor. Örneğin, 1960'lı yıllarda inşa edilen Petrol Sitesi birçok firmayla görüştükten sonra Katarlı QT Holding ile el sıkıştı. 250 milyon dolar yatırımla siteye çarşı, ticari alan ve sağlık merkezi geliştirilmesi konusu gündemde. Yine Petrol Sitesi'nin yanında bulunan Belediye Sitesi'nin Akmerkez bağlantı yolu tarafında bulunan müstakil evlerin bulunduğu adada kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Blokların bulunduğu kısım içinse inşaat şirketleriyle görüşmeler devam ediyor. Tepecik Yolu'nda bulunan Sadabat Evleri'nde de çalışmalar sürüyor. Bölgenin değerine değer katacak projeler gündemde.


70 YILLIK YERLEŞİM 

Etiler, 1947 yılında Emlak Kredi Bankası'nın Levent Çiftliği olarak adlandırılan arazinin üzerine toplu konut inşaatına başlaması ve 1954 yılında Etibank’ın kooperatif projesiyle kalabalıklaşmaya başladı. 1960 ve 1970'li dönemin en güzel yapıları bu çevrede inşa edildi ve lüks sitelerde iş, ticaret ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Etiler ve Levent çevresinde ikamet etmeye başladı. Zamanla semt orta-üst ve üst gelir grubuna sahip kişilerin ikamet ettiği bir yerleşim bölgesi haline dönüştü. Özellikle 80'li yıllardan sonra eğlence hayatının önemli merkezlerinden biri olan Etiler'de lüks restoranların, şık dükkanların ve mağazaların açılmasıyla gayrimenkul fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Geçmiş yıllarda Nisbetiye Caddesi'nin Etiler tarafında kiralamalarda metrekare fiyatlarının 90 dolara kadar yükseldiği görüldü. Şimdilerde bu rakam 75 dolar civarında. Cadde üzerindeki villaların satış metrekare fiyatları 35 bin dolara ulaştığı bölgedeki emlakçılar tarafından söyleniyor. İstanbul’un en gözde semtlerinden birisi olan Etiler’de yeni yapılan ve geliştirilmekte olan projeler mercek altına alındı...


Mustafa BAYGAN / ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


"Semtin cazibesi devam edecek Etiler, yerel yapı olarak uzun süredir aynı bölgede ikamet eden kişilerin ayrılmayı düşünmedikleri bir semt. Bölge, dolar odaklı satışlara alışkın olduğundan dolardaki artış beklentilerle paralellik oluşturmuyor. İşlem hacminde daralma söz konusu. Etiler şehrin merkezinde yaşamaya alışkın olan kesim için bir yatırım alanı değil, kendilerinin kullanacağı, konut ihtiyaçlarını karşıladıkları, bir bölge. Levent bölgesinde ise, yatırımcı açısından, büyük projelerdeki beklenti hayallerin gerisinde. Satışlar, Aralık ayı beklentilerin altında kalmış, Ocak ayının ise oldukça durgun olduğu gözlemleniyor. Doların hareketli olduğu her dönemde olduğu gibi bu dönemde de, yatırımcının gayrimenkule hızla yönelmesi beklenemez. Ancak döviz bir yatırım aracı değil, bir birikimdir. Birikimin TL bazında değer kazanması geçici ve kısa vadeli bir kazanç sağlar. Bunun çok uzun dönemde gayrimenkul kazancının ve getirisinin önüne geçmesi beklenemez. Dövizdeki hareketliliğin yavaşlamasıyla birlikte, yatırım konusunda Levent bölgesindeki hareketliliğin artacağını öngörüyoruz. Etiler'deki durum ise alıcı ve satıcının beklentilerinin mevcut piyasa şartlarında buluşmasıyla bir dengeye oturacak ve daha hızlı olacak. Her iki bölge vazgeçilmez olmaya devam edecek.


ÇİFTÇİ TOWERS 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


Çiftçi Towers projesi, Çiftçiler Holding’in Zincirlikuyu’daki 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arsası üzerine Türkerler İnşaat tarafından inşa ediliyor. Çiftçi Towers, 10 kat ve zemin üs- tünde, 45'er katlı iki kuleden oluşuyor. Projede yaklaşık 2 bin 500 araçlık otopark, 84 bin metrekare rezidans, 10 bin metrekare ofis, 68 bin metrekare AVM, depo ve teknik kat alanları bulunuyor. Tasarımı Ingiliz John McAslan tarafından hazırlanan ve Maslak, Mecidiyeköy, Beşiktaş üçgeninin tam ortasında yükselen Çiftçi Towers projesi TEM otoyoluna, Barbaros Bulvarı'na, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerine ulaşım kolaylığıyla dikkat çekiyor. 288 dairenin yer aldığı projede, brüt 220 ila 578 metre- kare büyüklüklere sahip, 2 1, 3 1, 4 1, 5 1 ve 6 1 daire seçenekleri sunuluyor. Projede yer alan dairelerin metrekare satış fiyatı 9 bin 250 dolardan başlıyor. Projede yer alan konut teslimlerine geçtiğimiz ay başlandı. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 347 55 00 

Web Adresi: www.ciftcitowers.com.tr



PROPA PLUS RESİDENCES 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


Propa İnşaat'm Zincirlikuyu’da bin 500 metrekare arsa üzerin- de hayata geçirdiği Propa Plus Residences projesi zemin 6 katlı tek bloktan oluşuyor. 38 konutun bulunduğu projede 1 1 daireler 68 ila 79 metrekare, 2 1 daireler 127 ila 142 metrekare, 3 1 daireler ise 156 metrekare büyüklüğünde. Projede yer alan dairelerin satış fiyatı 312 bin dolardan başlıyor. Projedeki bağımsız bölümler ister ev, ister ofis, isterseniz de home ofis kullanımına uygun olarak tasarlandı. Hayatı kolaylaştıracak pek çok özellikle donatılan projede rezidans sahiplerine günün her anında kusursuz hizmet verebilmek için 7 gün 24 saat concierge ve Plus House Car özel şoförlü transfer hizmetleri de bulunuyor. Propa Plus Residence'ın terasında panoramik manzaralı yüzme havuzu ve güneşlenme terası bulunurken, binanın altında ise fitness salonu yer alıyor. Projenin Mayıs 2017’de tamamlanması planlanıyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 347 39 90 

Web Adresi: www.propaplus.com



FERKO SIGNATURE 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


İstanbul’un merkezinde, Levent Büyükdere Caddesi'nin en değerli arazisi üzerinde, modern mimari ve yüksek teknolojik donanımla inşa edilen ve 30 kattan oluşan Ferko Signature, iş dünyasını ağırlamaya hazırlanıyor. Proje, dünya çapında ün kazanan mimar Lord Norman Foster’ın imzasını taşıyor. Ferko Signature'de satış fiyatları, metrekaresi 8 bin dolar ile 12 bin dolar arasında değişiyor. Belgrad Ormanı’ndan İstanbul Boğazı ve Haliç'e kadar uzanan geniş bir panoramaya sahip olan ve çalışırken bile İstanbul'un keyfini çıkarabilme lüksü sunan Sign l’deki ofislerin satışında sona gelinirken kuzey, güneş ve batı cephelerini saran Sign 2'deki ofislerin kiralamaları için de görüşmeler devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi ve öncü projeleri hayata geçirdiğini belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, "25 yılı aşkın süredir her projemizde estetik değerleri dikkate alarak, modern tasarım anlayışımız ile akılcı mühendisliği birleştiriyoruz. Lüksün hayat tarzına dönüştüğü yaşam alanları inşa ederken, sanatın hayatın içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Ferko Signature projemizde bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz ve Ferko Sanat Koleksiyonu içinde yer alan eserleri projelerimiz aracılığı ile toplumla buluşturuyoruz. Ayrıca projede genç sanatçıların da eserlerini ücretsiz olarak sergileyebilecekleri 1500 metrekarelik bir alan oluşturuyoruz. Bu alanın ulusal ve uluslararası sanatçıların buluşma noktası olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Ferko Signature, metroya 50 metre, Şişli-Mecidiyeköy'e 3 km, Boğaziçi Köprüsü’ne 4 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 6 km, Maslak’a 6 km ve Taksim'e 7 km mesafede yer alıyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 268 11 44 

Web Adresi: www.ferkosignature.com



İSTANBUL TOWER 205 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


Metal Yapı Konut ana ortaklığında Zincir Yapı (yüzde 75’i Metal Yapı Konut, yüzde 25'i ise Yeşil GYO’nun ortaklığından oluşuyor. İstanbul'un en prestijli ofis aksı Büyükdere Caddesi üzerinde inşa edilen İstanbul Tower 205 projesi, 21 bin metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. İki bloktan oluşan projenin 220 metre yükseklikteki kule bloğunda 52 ofis katı, 20 m yükseklikteki podyum bloğunda ise teras kullanımlı ofisler ve dükkanlar yer alıyor. Farklı metrekare seçeneklerine sahip proje, iş dünyası ile yatırımcılara, eşsiz bir ofis ortamının yanı sıra önemli bir yatırım fırsatı sunuyor. Tasarımını Empire State ve Burj Khalifa gibi simge binaları tasarlayan dünyaca ünlü mimarlık ofisi SOM'in gerçekleştirdiği proje, Sign of the City Awards'ta "Devam Eden En İyi Ofis” ödülünü kazandı. A ofis özelliklerine sahip İstanbul Tower 205’te toplam 6 bin metrekare kullanım alanına sahip konferans salonu, 300 kişilik oditoryum, 105 kişilik 22 adet toplantı odası mevcut. Üç boyutlu cephe tasarımı ile öne çıkan proje, bölgede kendine ait yeşil alanı olan ilk bina olma özelliğini de taşıyacak. Uluslararası teknik kriterlere göre tasarlanan proje LEED Platinum kalite standardına sahip, tamamen çevreci ve tasarruf odaklı olarak inşa ediliyor. Türkiye'nin en hızlı asansörlerine de sahip olacak proje, her alanda en yüksek standardı hedefliyor. İstanbul Tower 205 projesi İstanbul Boğazı ve Haliç'i aynı anda oldukça geniş açıdan görüyor. Projenin Mayıs 2018'de tamamlanması planlanıyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 268 00 68 

Web Adresi: www.istanbultower205.com



SEBA ALA 

Levent ve Etiler için inşaat firmaları yarışa girdi!


Seba İnşaat tarafımdan Etiler Garanti Mahallesi’nde bin 721 metrekare arsa üzerine inşa edilen ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Seba Ala, 36 daireden oluşuyor. Projede 105 metrekare büyüklüğünde 2 1 bahçe katı ve 200 metrekare büyüklüğünde 4 1 çatı dubleks şeklinde daire seçenekleri yer alıyor. Projede, bahçe katlarındaki bahçe terasları 32 metrekare büyüklüğe sahip. Projede yer alan dairelerin metrekare satış fiyatları 6 bin dolardan başlıyor. Projenin, önümüzdeki eylül ayında teslim edileceği belirtiliyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 323 03 03 

Web Adresi: www.sebainsaat.com.tr



Para



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri