29 / 03 / 2024

Küçük dairelere talep arttı!

 Küçük dairelere talep arttı!

Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa’da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye’de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, “Türkiye’de artık küçük daireler tercih ediliyor” diye konuştu.


AzelGrup Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş: "Küçük metrekareli evler peynir ekmek gibi satılıyor. Yaşam tarzı ile birlikte tercihler bu yönde değişiyor. Buna karşılık balkon ve teraslar olabildiğince büyük isteniyor."dedi.


Toplumun yapısı ile birlikte tüketim alışkanlıklarının değiştiğini kaydeden Aslantaş, “Mütahitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor. Zorlaşan yaşam koşulları bireyleri hayatı daha kolay ve pratik hale getirecek tedbirlere yöneltiyor. Minimum metrekareden maksimum fayda sağlanmak isteniyor ” dedi. 


Azel Kule’nin  ileri teknoloji ve konfor odaklı bir proje olduğunu belirten Aslantaş, Azel Kule’yi küçük konut ihtiyacını göz önünde bulundurarak tasarladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Gördük ki küçük daireler daha fazla talep görüyor. İç alanlarda metrekareleri küçültürken, alışılanın çok dışında 90 metrekareyi bulan teras alanları oluşturduk. Bu konutlar çok beğenildi. Hem rahat, pratik, konforlu bir yaşam alanı hem de bahçe olarak bile kullanılabilir ölçüde büyük teraslar… Bu yeni trend konut üreticilerinin mimari anlayışını da tamamen değiştirecek.”


Yatırımcının da gözdesi


Rakamsal anlamda da daha erişilebilir olan küçük konutların yatırımcının da gözdesi olduğunu belirten Aslantaş, “Daha uygun fiyat, daha kolay kiraya verilebilir ve daha yüksek getirisi var. Ayrıca satma düşüncesi olduğunda satışı çok daha kolay gerçekleşiyor.” dedi.


Günlük yaşam kültürünün konut tercihine etkisine vurgu yapan Aslantaş, şu bilgileri verdi:

“Bütün olarak tüm ihtiyaçlara cevap verebilen bir proje sunuyorsanız evin metrekaresi zaten ikinci planda kalıyor. Bireyler yaşadığı alanda sadece asansörü kullanarak fitness, havuz, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa; balkonunda teras bahçesinde de uzun vakit geçirebiliyorsa evdeki iç alanların ölçüsü ikinci planda kalıyor. Azel Kule’de bunlara büyük önem verdik. 90 metrekareyi bulan teraslar neredeyse ev büyüklüğünde. Artık insanlar açık havada bahçe ve balkonunda zaman geçiriyor. Özellikle Ankara’da o uzun kışlar çok eskide kaldı. Yaz mevsimi uzun. Havalar geç soğuyor, kış çabuk bitiyor. Eskiden altı ay süren kış şimdi üç ay gibi bir sürede etkisini gösteriyor. Sosyal alanlar yanında sunulan imkanlar da çok önemli. Evde bir yardımcıya gereksinim bile duyulmayacak. Azel Kule’de 7/24 kesintisiz olarak güvenlik, teknik servis, vale, oto yıkama, resepsiyon, telefon-faks, ulaşım, sanat etkinlikleri danışmanlığı, stil ve alışveriş danışmanlığı, restoran danışmanlığı hizmetleri  yanında temizlik, teknik destek gibi klasik hizmetler de sunulacak.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri