29 / 03 / 2024

Koronovirüs sonrası online tapu işlemleri arttı!

Koronovirüs sonrası online tapu işlemleri arttı!

Konut kredisinde faizlerin yüzde 0.64'e düşmesi, alım-satımı hızlandırdı. Konut piyasası hareketlenince tapu müdürlüklerinde de yoğunluk yaşandı.


Tapu daireleri, bu yoğun dönemde hizmetini aksatmadan devam ediyor fakat koronavirüs tedbirleri kapsamında randevu almak şart oldu. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre;  ‘Tapu işlemi yapayım’ derken koronavirüse davetiye çıkarmayın, randevu almadan gitmeyin. 



3 yolu var

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), 3 yoldan randevu alma fırsatı sağlıyor. E-randevu üzerinden, Alo 181 hattından ve Web Tapu portalı sisteminden işlem yapılabiliyor. E-randevu ve Alo 181 yoğunluk sebebiyle günlerce ileriye tarih veriyor. Web Tapu’da ise aynı gün işlem gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca Web Tapu’da işlemler online olarak yapılıyor, yalnızca ıslak imza için tapuya gidilmesi gerekli.


 Koronovirüs sonrası online tapu işlemleri arttı!

Hızlı ve güvenli

TKGM Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, önceden ön başvuru sistemiyle işlem kabul ettiklerini ancakkoronavirüs tedbirleri sebebiyle Web Tapu'da işlem önerdiklerini ifade etti. Adlı, randevu alındığında cep mesajı ile randevu saatinin ve yerinin bildirildiğini kaydetti ve "Ancak birçok kişi randevusundan saatler önce tapu müdürlüğüne geliyor. Orada randevu saatini bekliyor. Bu durum hem tapu dairesini yoğunlaştırıyor hem de sağlık açısından riskli.'' dedi.

Hatalı işlem korkusu yaşamayın

Mehmet Zeki Adlı, vatandaşın Web Tapu’da hatalı bilgi vermekten korktuğu için işlem yapmaktan çekindiğinden bahsederek, şu ifadeleri kullandı:


“Web Tapu’da verilen bilgiler, arka planda personelimiz tarafından kontrol ediliyor ve yanlışlık farkedilirse işlem yapanlar aranıp, hata düzeltiliyor. Ayrıca Web Tapu’yu kullananlar, tapu dairelerine gelip ıslak imza atmadan işlem sonlandırılmıyor. Bu nedenle ‘yanlış beyan veririm’ korkusu yaşamasınlar.”


DiKKAT!

Son günlerde tapu dairelerindeki yoğunluk nedeniyle randevular ileri bir tarihe ertelendi ve ‘aynı güne randevu alacağım’ diyerek para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekli. Çünkü bu fırsatçılar da Web Tapu’yu kullanıyor. Paranız boşa gitmesin.


Alım-satımda hangi belgeler isteniyor?


Alıcı ve satıcının cep telefonu ve TC kimlik numarası isteniyor.