20 / 04 / 2024

Konutta tarihi kampanyada satışlar 3 binin üzerine çıktı!

Konutta tarihi kampanyada satışlar 3 binin üzerine çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasını değerlendirdi. Kurum, kampanya kapsamında konut satış rakamlarının 3 binin üzerine çıktığını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" kampanyasını değerlendirdi. Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre, Bakan Kurum, kampanyaya günden güne katılımın arttığını söyledi. 


29 Ağustos'ta başlayan konutta tarihi kampanya ile ilgili konuşan Kurum, kampanya kapsamında verilerin tam olarak alınmadığını ancak birçok yerden katılımın yapıldığını belirtti.



 Konutta tarihi kampanyada satışlar 3 binin üzerine çıktı!



Bakan Kurum, "Yabancıların mülk edinme değerlerinin düşmesiyle satışı artıracak, zaten kampanya da devam ediyor. Hepsi bir araya geldiğinde yıl sonuna kadar ciddi satışlar olacak. Kampanya kapsamında şu ana kadar ki konut satış rakamlarının 3 binin üzerine çıktığını görüyoruz." açıklamasında bulundu.


31 Ekim'e kadar devam edecek kampanyada yüzde 10 indirim, 120 aya varan vade ve yüzde 0,98'lik oranla konut sahibi olunabiliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla başlatılan kampanyaya Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri de dahil oldu.