29 / 03 / 2024

Konut sektörü vizyonu 15 yılda çok genişledi!

Konut sektörü vizyonu 15 yılda çok genişledi!

Emlak Konut GYO köklü geçmişinden aldığı kuvvet ile daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat ve gayrimenkul sektörünün son 15 yılda genişlediğini söyledi...


Türkiye ve özellikle de İstanbul son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde bulunuyor. Bu dinamizmi ile birlikte büyüme hızı yavaşlayan dünya ekonomisinin parlayan yıldızı olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO köklü geçmişinden aldığı kuvvet ile daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin hem siyasi duruşu, hem uluslararası politikada oynadığı öncü rolü, hem de gelişen ekonomisi ile artık yükselen bir değer olduğunu kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum inşaat ve gayrimenkul sektörünün son 15 yılda kat ettiği yola dair açıklamalarda bulundu.


15 YILDA DÖNÜŞTÜK

Türkiye'de yaşanan ekonomik ilerlemeler doğrultusunda son 15 yılda konut sektörünün vizyonunun da hızla değişim gösterdiğini söyleyen Murat Kurum, "Ülkenin bu istikrarlı büyüme tablosunun en önemli yansımaları inşaat sektöründe görülmekle birlikte bu büyümenin en önemli taşıyıcılarından biri de yine inşaat sektörü oldu. Türkiye inşaatta Çin'den sonra dünyada ikinci konuma gelerek 100 milyar TL'nin çok üzerinde bir büyüklüğe erişti ve 1.5 milyondan fazla insana istihdam sağladı" diye konuştu. 2000'li yılların başında konut sektörünün gündeminde 100-150 konutluk küçük semt projelerinin yoğunlukta olduğunu anlatan Kurum, "1999 Marmara depremi ve 2001 ekonomik krizinin etkileri oluşturduğu belirsizlik ortamı inşaat sektöründe ciddi olumsuzluklara sebep oldu. 2002 seçimlerinin ardından güçlü bir şekilde tek başına kurulan hükümetle beraber oluşan istikrar ortamı Türkiye'de nitelikli konut ihtiyacını gündeme getirmeye başladı" diye konuştu. Öncü sektör olduk 15 yıl içerisinde bu dönüşüm yaşandığını anlatan Murat Kurum, "2002 yılındaki seçimlerden sonra Türk siyaset tarihine geçen yepyeni dönem ve ardından gelen siyasi istikrarın ekonomiye yansıması neticesinde Türkiye büyük bir gelişim kaydetti" dedi. Bu süreçte Emlak Konut'un hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini anlatan Kurum, şöyle devam etti: "Türkiye'nin en büyük gayrimenkul ortaklığı haline geldi ve sektörümüzün içinde bulunduğu gelişim ve dönüşümün öncü aktörlerinden oldu. 64 yıllık köklü geçmişimizde her zaman milletimiz için var olduk, onlara değer projeleri hayata geçirdik. Milletimizden aldığımız güç ve destek ile her şeyin en değerlisini hak eden Türk Milleti için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz' ve devamında 2017 Ocak sonunda başlattığımız 'Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti' kampanyalarımız ile ülke ekonomisine ve sektörümüze bu ülkenin lokomotiflerinden biri olarak öncülük ettik."


ANADOLU'YA AÇILDIK

Murat Kurum, bu dönemdeki yatırımları sadece İstanbul, Ankara ve İzmir ile sınırlı tutmayıp Anadolu'nun da hem istihdam hem konut ihtiyacına yönelik Kocaeli, Nevşehir, Niğde, Denizli, Konya gibi şehirlere de taşıdıklarını belirtti. Kurum, " Devletimiz 2023 hedefiyle Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3.Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi dünyanın da yakından takip ettiği dev projeler bir bir tamamlanırken Emlak Konut olarak bizler de 2023 yılında 250.000 bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.


KİLİT FAKTÖR İSTİKRAR

Murat Kurum, şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreçte istikrarlı bir ekonominin devam edeceği ülkemizde daha güvenle, daha emin adımlarla yükselişimizi sürdürmek, milletimizden aldığımız gücü yine milletimiz adına kullanabilmek için, çalışmalarımıza canla başla devam edeceğiz. Son 15 yılda sektörümüzün içerisinde bulunduğu gelişim sürecinden de görüleceği üzere başarının kilit faktörü istikrardır. Bu nedenle daha güçlü Türkiye'de ancak istikrar ile mümkün olacaktır."


Sabah



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler