16 / 04 / 2024

Katar Şeyhi Marmaris Kontes Beach Otel'ini aldı!

Katar Şeyhi Marmaris Kontes Beach Otel'ini aldı!

Katar Kraliyet Ailesi üyesi Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani, Muğla'nın Marmaris İlçesi, Uzunyalı Sahili'ndeki Munamar Otel'in ardından, şimdi de 100 metre ilerisindeki Kontes Beach Otel'i satın aldı.


Al Thani'nin 58 yataklı otel için 7 milyon Euro (19 milyon 670 bin lira) ödediği öğrenildi. Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani 2009 yılında mavi turda görüp, beğendiği 15'i suit 180 odalı Munamar Oteli, 7 Ocak 2010'da sahibi olduğu Al Maselah İnşaat ve Sanayi Turizm Ticaret Şirketi aracılığıyla 15 milyon dolara satın aldı. Bir yıl süren tadilat sırasında, otelin suit oda sayısı 10'a düşürülüp, şeyhe 250 metrekarelik içinde her türlü konfor olan kral dairesi yaptırılmak istedi. Mevzuata aykırı olduğu belirtilince dönemin İçmeler Belediyesi ile şeyhin arası açıldı. Peşinden de otel ile yanındaki azmak arasına 20 yıl önce de gündeme gelen yürüyüş yolunun açılması belediye ile iplerin bir daha gerilmesine neden oldu.


Al Thani'nin oteli satmak istemesini dostları engelledi. Otel, 2012 yaz sezonu öncesinde Orhan ve İlhan Gündoğan kardeşler, Den-ma Et'in sahibi Gökçe Yanıker, Oylum Otel işletmecisi Erkan Hayaloğlu ve Marmaris Resort Otel sahibi Saruhan Saraylı'nın oluşturduğu 5 kişilik Güney Yıldızı Otelcilik isimli konsorsiyuma kiraya verildi. Marmaris'te başka yatırımlar yapmak isteyen Katar Şeyhi bundan da vazgeçti.


Yakın dostları tarafından Marmaris ile ilgili düşüncelerini değiştirdiği öne sürülen Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani, bu defa Munamar Otel'e 100 metre mesafedeki 28 odalı, 5 kat ve iki bloktan oluşan Kontes Beach Otel'i 7 milyon euroya satın aldı. Satış işlemleri geçen Cuma günü Marmaris Tapu Müdürlüğü'nde tamamlandı. Şeyhin bizzat Marmaris'e gelerek otelin satın alınmasıyla ilgilendiği öğrenildi.


Habertürk