25 / 04 / 2024

Kamu yatırımları 2017’de 70 milyar liradan fazla olacak!

Kamu yatırımları 2017’de 70 milyar liradan fazla olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, bu yılki ekonomik büyümeden memnun olmadıklarını belirterek, “Türkiye bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.rn


Başbakan Binali Yıldırım, bu yılki ekonomik büyümeden memnun olmadıklarını belirterek, “Türkiye bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, küresel dalgalanmalara rağmen bu yılki büyümeden memnuniyetten duymadıklarını ifade ederek, “Türkiye, bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz, ancak bunun 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tedbirleri alırken işimizi kış tutuyoruz, yaz çıkarsa bahtımıza” dedi.



Yıldırım, dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında şunları kaydetti:


TÜRKİYE’YE HAS DEĞİL: Küresel piyasalardaki hareketler ve kurlardaki oynaklık konusunda tedbirliyiz. Piyasada yaşananlar sadece Türkiye’ye has bir durum değil. Özellikle Amerika’daki başkanlık seçimi sonrası ortaya çıkan durum bir tedirginlik nedeni oldu. 2008 krizi, 2013 Gezi olayları, FETÖ 15 Temmuz ihanet girişimini yaşayan ülkeyiz. Döviz o dönemlerde de yükseldi. Milletin de desteği ile o günleri atlattık. bugün de vatandaşlarımızın desteği ile bunun üstesinden geleceğiz.


112 MİLYAR: Kriz diyoruz, dalgalanma diyoruz, daha bugün açıklandı, 8.5 milyon vatandaşımız, 78 milyar lira için müracaat etti, Yetmedi, 1 milyon 316 bin vatandaşımız da 34 milyar 254 milyonluk borcunu yeniden yapılandırmak istedi. Kriz mi var? Al sana para dediler. 112 milyar lirayı devlete ödemek için kuyruğa girdi, kuyruğa. Böyle bir milletin evlatlarından bahsediyoruz. Hem alçakların darbesini sona erdirir, hem de ekonomimizi yoluna koyar. Kriz tellallarının ortalıkta kol gezdiği bir esnada Türkiye bütçesinin beşte biri kadar parayı devletin kasasına yatırmak için 10 milyon vatandaşımız sıraya giriyor. Böyle ülkeyi nerede bulacaksınız?


TINGIRDATIYORLAR: Sazı eline alarak, ‘Dolar şöyle çıktı, dolar böyle indi’ şeklinde felaket türküleri söyleyenler var. Bunların adı, felaket tellalları korosu. Bu koro, Cumhurbaşkanımız 2008’de, ‘Küresel kriz bizi teğet geçecek’ dediğinde de sazlarını alıp meydanlara inmişti. Şimdi de bir şeyler tıngırdatıyorlar. Biz karınca gibi çalışıp, kışın çetin şartlarına hazırlanıyoruz. Bunlar ağustos böceği gibi durmadan şarkı türkü. Bu millet kime inanacağını biliyor.


TL OLARAK ÖDENİYOR: ‘Ekonomik kriz var, kriz geliyor, dalgalanmalar var’ diyoruz’ değil mi? Merkez Bankası’nın bu söylentilere rağmen, net döviz rezervlerinde herhangi bir azalma söz konusu değil. Planlarımızı, en kötü senaryoya göre yaptık. Biz işimizi kış tutuyoruz, yaz çıkarsa bahtımıza. İhracatçılar, Merkez Bankası’ndan borçlandıkları dövizi TL olarak ödeyebiliyor. Böylece 2 milyar dolar piyasada kalıyor.


SICAK PARA BIRAKIYORUZ: Devletin alacaklı olduğu kurumlarla yapılan sözleşmeler döviz üzerine. Vatandaş bize niye piyasadan gidip de döviz alıp ödesin. Türk parasıyla ödeyin. Böylece piyasaya 5 milyar dolar sıcak para bırakmış oluyoruz. Bundan sonra mecbur kalmadıkça yabancı parayla sözleşme yapmayacağız. Devletin yapacağı ödemelerde bir değişiklik söz konusu değil, aslanlar gibi yapacak.


ZIRNIK VERMEZ: FETÖ mensupları ‘Sermayeye kısıtlama olacak’ diye dedikodu yayıyor. Bunlar alçak. Türkiye ekonomisini çökertmek için bütün gayretlerini gösteriyorlar. Himmet paraları avuç avuç lobi şirketlerine Türkiye’yi kötülemek için aktarılıyor. Unutmayın hazırın ahırı tez gelir, bir daha bu milletten himmet değil, zırnık bile alamayacaksınız. Bu milleti tanklarla, toplarla yıldıramamışsınız, üç beş kuruş para hesabıyla mı yıldıracaksınız? Son kullanma tarihi geçmiş ekonomik kriz senaristleri, cebinde 1 dolarla gezen ihanet aktörleri hiç boşuna beklemesin.


OLAN BİTENLER KÜRESEL: Olan bitenler küresel bir olay, Türkiye’deki bunun bir yansımasıdır. Türkiye maliyesi, sağlam temellere dayanıyor. Yatırımcıların Türkiye’den ayrılmasını gerektirecek hiçbir gösterge yok. ekonomi bakanlığı tarafından proje bazlı teşvik sistemi yürürlüğe girdi. Ismarlama elbiseye benzetiyorum. Bu sistemle rekabet gücü daha da artacak.


RENKLİ GEÇECEK: 2017 bütçesi oldukça renkli geçecek. Vatandaşlarımız izlesinler. 2017’de 70 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapılacak.


UÇAK BAŞI 6 BİN DOLAR DESTEK: Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli, Isparta, Eskişehir havalimanlarına 2017 boyunca turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçak başı 6 bin dolar destek vereceğiz. Uçak en az 150 yolcuyla geliyorsa bu destek yüzde 30 daha artırılacak, yani 7 bin 800 dolara çıkacak. 30 Temmuz 2016 itibarıyla 417 bin 996 KOBİ’nin 19.5 milyar lira kredi kullandı. Ekonomik kriz diyenler rakamlara baksınlar.


DÜNYA KAZAN, SİZ KEPÇE: İhracatçılarımız, çantanızı alın, dünya kazan, siz kepçe, dolaşın. Ne kadar çok satarsanız o kadar teşvik.  


CANLANMA BAŞLADI 


Allah’a şükür yılın son çeyreğinde tekrar canlanma başladı. konut satışları yüzde 25 arttı. araba için marta gün veriliyor. Hani nerede ekonomik krizler, nasıl oluyor bu? Geçici dalgalanmalar olsa da güven uzun vadede daha çok kazandıracak.  

 

Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri